Hlavní obsah

Milovníci žonglování se setkají v Třebíči

Novinky, Michal Halačka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třebíčský klub žonglování Magnis působí na české scéně již pátým rokem. Za dobu svého působení potěšil diváky na více než 250 vystoupeních, získal mistry republiky, podíval se na tři kontinenty. V této chvíli klub připravuje nový projekt. Žonglérsko-hudební festival s názvem Flaming Nights.

Foto: Palitchi

Sobotní galashow se zúčastní nejlepší České a Slovenské skupiny. Mezi nimi i Palitchi, která patří mezi absolutní špičku nejen v České Republice.

Článek

Po celou dobu svého působení se Magnis snaží o rozšíření žonglování mezi veřejnost. Zároveň na pravidelných trénincích dává šanci na zajímavý styl života dětem a mladým lidem. Díky svým lektorům si v Třebíči skupina vybudovala nemalou základnu žonglérů.

Festival Flaming Nights je spojení obou prvků a jak veřejnost, tak i žongléři se mají od 31. srpna do 2. září na co těšit.

Veřejná část začíná v pátek večer, kdy "Planoucí Noci" začnou své celovíkendové působení ohnivou open stage. Na ní se objeví menší a začínající skupiny, které se tak mohou zviditelnit a zkušenější kolegové z oboru se s nimi poté sejdou a proberou jejich show.

Hlavní část celého festivalu bude směřována na sobotu. Od 14 hodin se na sokolském stadiónu program prakticky nezastaví. Účastníci se mohou těšit nejen na žongléry, ale také tanečníky, zpěváky a další umělce, kteří jim určitě zpříjemní sobotní den. Organizátoři vybírali umělce jak místní, tak ze všech koutů Česka i Slovenska, kteří svou kvalitu prokazují na nejrůznějších akcích po celém světě.

Diváci se tak mohou těšit na pětinásobného mistra světa ve freestyle footbag, velice známou skupinu Mighty Shake Zastávka nebo dvojnásobné mistry Evropy v tanci - třebíčskou skupinu Devily Ice Flame. Pořadatelé myslí i na děti, pro které bude připravena dobrodružná cesta, žonglérské dílničky, skákací atrakce a mnoho dalších zábavných aktivit.

Velkým lákadlem je určitě hudební headliner skupina TOXIQUE. Kapela, která má za sebou spoustu úspěchů na české i mezinárodní scéně potěší svým originálním stylem každého milovníka té nejlepší pop music.

Vyvrcholením celého festivalu bude sobotní ohnivá GALASHOW. Nejlepší ohnivé skupiny z České a Slovenské republiky přijedou ukázat svoje umění, dostat diváky do varu a ukázat své choreografie, s nimiž objíždějí celý svět. Oheň je živel a díky výborně zpracovaným vystoupením dostane do varu každého, kdo nebude na galashow chybět.

Festival ovšem nebude mít pouze veřejnou část. Projekt má i svojí speciální část čistě pro žongléry. Flaming Nights tým chce pozvednout úroveň žonglérské scény. Připravuje tedy část programu, která se ponese ve stylu výměny zkušeností mezi žongléry. Pořadatelé oslovují nejlepší lektory z České a Slovenské republiky, kteří pak na uzavřených workshopech budou učit a předávat tam své zkušenosti. Žongléři se mohou těšit nejenom na klasické dílny, ale také na semináře nebo diskuze. K dispozici bude i tělocvična pro volné žonglování.

Více informací o projektu je na internetových stránkách www.flamingnights.cz. Zde bude i možnost se registrovat na uzavřenou část festivalu a koupit lístky na část veřejnou. Pro milovníky Facebooku je možnost navštívit propagační stránku www.facebook.com/flamingnights.

Ať už jsou návštěvníci milovníky kvalitního umění, nebo aktivními žongléry, určitě si na festivalu přijdou na své. Flaming Nights tým věří, že se festival podaří dovézt až do mezinárodních vod. Jednou by tak chtěli festivalem na týden oživit celou Třebíč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám