Hlavní obsah

Milovníci přírody a zimních sportů se těší z nové sněhové nadílky

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V průběhu druhé poloviny tohoto týdne pokryly Plzeňský kraj centimetry nového sněhu. Po výrazné oblevě tak nové centimetry vykouzlily úsměv na tvářích především milovníkům zimních sportů. Zima dala jasně znát, že ještě není v žádném případě na odchodu.

Foto: Simona Chládková

Příroda pokrytá novou sněhovou nadílkou doslova vybízí k zimní procházce.

Článek

Nové centimetry sněhu a nízké teploty umožnily některým lyžařským areálům výrobu technického sněhu a vylepšení sjezdových podmínek. Na víkend tak celá řada areálů očekává novou vlnu lyžařů, kteří si po oblevě a téměř jarním počasí přijdou spravit chuť a užít si horské přírody a upravených sjezdovek.

Nejvíce sněhu leží v největším zimním středisku v kraji, na Špičáku. Je zde 70 centimetrů sněhu, sníh je ovšem v současné chvíli zmrzlý. Šedesát centimetrů hlásí Hochficht, 25 cm Kašperské Hory a 55 cm Lipno (Kramolín). Ve všech těchto střediscích na lyžaře čeká z velké části především sníh technický.

Prachový sníh najdete na Nových Hutích, v současné chvíli zde hlásí 16 cm napadlého sněhu. Stejný typ sněhu pokrývá i Zadov, zde ho leží 40 cm.

Na Belvederu a areál U Nádraží shodně hlásí 40 cm sněhu, v obou případech se jedná o sníh zmrzlý.

Běžkaři nemají na Šumavě v současné chvíli příliš optimální podmínky. Obleva udělala své, sněhu je málo a je zledovatělý, některé běžecké trasy se neupravovaly už více než dva týdny. Pokud by však sněžení pokračovalo i v nadcházejících dnech, s úpravou stop by se opětovně začalo.

Pokud nejste právě milovníkem zimních sportů, nevadí. Příroda pokrytá novou sněhovou nadílkou doslova vybízí k zimní procházce.

Reklama

Výběr článků

Načítám