Hlavní obsah

Milovníci moravského vína míří v červnu do Kyjova

Novinky, Eva Opravilová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ochutnejte nejlepší vína z kyjovského Slovácka - od drobných vinařů, pro které je vinařství životním koníčkem, až po světově úspěšná vinařství. Druhý ročník Otevřených sklepů Kyjovska se uskuteční 11. června a přinese možnost na jednom místě navštívit známé i zatím neobjevené slovácké vinaře.

Foto: Martin Cibulka

Otevřené sklepy Kyjovska

Článek

Kyjovsko je centrem slováckého folklóru a tradice v podobě pěstování révy a výroby vína se zde předává z generace na generaci. Přijďte ochutnat nejen tento ušlechtilý nápoj, ale také regionální speciality a užít si příjemnou atmosféru v tomto pohostinném kraji.

Kyjovsko je součástí Slovácké vinařské podoblasti. Vinařství tu má již typický severní ráz a vyznačuje se bohatým odrůdovým sortimentem. Pěstují se zde nejen běžné odrůdy pro bílá vína, ale i velké plochy modrých odrůd, které dávají červená vína říznějšího charakteru. Skvělá vína tu vznikají z odrůd Müller Thurgau či Muškát moravský, Rulandské šedé a Ryzlink rýnský.

Akce Otevřené sklepy Kyjovska začíná oficiálně v sobotu 11. června, sklepy se otevřou od 13.00 hodin. Návštěvníci se vydají po stopách lahodných vín celkem 30 vinařů a vinařství nejen z Kyjova, ale i blízkého okolí.

Jednotlivá vinařství najdete v tradičních vinných sklepech, ale rovněž v historických prostorách kyjovské radnice, stejně jako ve sklepních prostorách měšťanských domů kyjovského náměstí. Všechny vinařské cíle zvládnete pohodovou pěší procházkou. Večer si na náměstí můžete vychutnat posezení s cimbálovou muzikou.

V neděli 12. června je pak možnost nakoupit vína po předchozí domluvě s konkrétním vinařem. V ceně vstupenky získáte neomezenou degustaci vín v jednotlivých lokalitách akce, katalog s mapkou trasy, degustační skleničku s logem akce, kulturní program a poukaz k odběru vín u všech vinařů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám