Hlavní obsah

Milovníci dechovky si přijdou na své ve Výrově a v Horní Bříze

Novinky, Jan Vodrážka

Milovníky dechovky na Plzeňsku čekají dva koncerty. V sobotu 9. dubna zavítá do Horní Břízy dechová kapela Horalka, o týden později, v sobotu 16. dubna, vystoupí na Hadačce ve Výrově Malá muzika Nauše Pepíka.

Foto: Plakát akce, J. Vodrážka

Malá muzika Nauše Pepíka - KD Hadačka, Výrov - 16.4.2016 - 16.00

Článek

Horalka

V sobotu 9. dubna zavítá do Kulturního domu Klub v Horní Bříze na severním Plzeňsku dechová hudba Horalka, začátek v 17 hodin. Obyvatelé Horní Břízy mohou využít i kyvadlovou dopravu po městě zdarma.

Kapela vznikla v 70. letech minulého století v jižních Čechách. Ve svém repertoáru má písně z Chodska, Šumavy, jižních Čech i jiných autorů, například K. Vacka, J. Vejvody a dalších. Ve své diskografii má i dvě CD. Několikrát zavítala do zahraničí, především do Německa. V současné době je kapelníkem Josef Kubalík.

Výběr koncertů v KD Klub Horní Bříza

21. 5. - Šohajka

9. 7. - Domažličanka

Malá muzika Nauše Pepíka

V sobotu 16. dubna zahraje k poslechu i tanci Malá muzika Nauše Pepíka na sále Kulturního domu na Hadačce ve Výrově od 16 hodin.

Kapela vznikla v 70. letech v Sušici, hrála po okolí na tancovačkách, plesech a slavnostech. V 80. letech do kapely přišel trumpetista a harmonikář Pepík Nauš, později začal být o Malou muziku stále větší zájem. Kapela koncertovala i v zahraničí, například v Německu, Rakousku a Švédsku.

Výběr koncertů v KD Hadačka ve Výrově

8.10. Malá muzika Honzy Kubíka

10.12. Veselá trojka Pavla Kršky

Reklama

Výběr článků

Načítám