Hlavní obsah

Miliardová modernizace ostravského obchodního centra se chýlí ke konci

Novinky, Lenka Hatlapatková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zhruba miliardu korun investovala Inter IKEA Centre do největší a nejnákladnější modernizace Avion Shopping Parku v Ostravě, která probíhala doslova od základů a za plného provozu.

Foto: Archiv Avion Shopping Park Ostrava
Článek

Po roce a půl intenzivních stavebních prací, na nichž se denně podílelo až 200 pracovníků dodavatelských firem, se tato stavba konečně chýlí ke konci. Už 19. září se návštěvníkům poprvé otevře zcela nová středová část tohoto ostravského obchodního centra.

V tuto chvíli probíhají poslední stavební úpravy a návštěvníci Avionu mohou konečně vidět první konkrétní výsledky této modernizace.

V květnu byl otevřen nově rekonstruovaný hlavní vchod u hypermarketu Albert, který již má stejný moderní skandinávský design jako vchod ze severní strany, o měsíc později získal stejný vzhled i vchod u jednotky Baťa. Dokončena byla i nová fasáda středové části v nadčasové černé barvě.

Hotové je i podzemní parkoviště, které bude propojeno s tím stávajícím, a to včetně nového vjezdu z centrálního parkoviště. Ten vznikl přímo před hlavním vchodem do centra. Vzniklo tak 70 komfortních rozšířených stání převážně pro rodiny s dětmi.

Poslední fáze je věnována i modernizaci exteriéru. Chodníky podél obchodního centra od hlavního vchodu u hypermarketu Albert až po obchodní dům IKEA budou mít zcela novou zámkovou dlažbu a nového povrchu se dočká i komunikace na centrálním parkovišti.

„Zhruba od června postupně předáváme nájemní prostory samotným prodejcům, kteří mají přibližně dva měsíce na to, aby interiér vybavili podle vlastního korporátního designu,“ komentuje končící stavbu Kateřina Ježková, ředitelka Avion Shopping Parku v Ostravě. Ten už v září překvapí své návštěvníky celkem 26 novými velmi atraktivními obchody a značkami.

Po slavnostním ukončení miliardové modernizace zde zákazníci v jednom areálu naleznou 172 obchodních jednotek na ploše, která se již blíží magické hranici 110 tisíc metrů čtverečních.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám