Hlavní obsah

Mikulov se chystá na 2. ročník Česko-rakouského vinařského festivalu a festival Kampanila

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtvrtý srpnový víkend proběhne v Mikulově druhý ročník Česko-rakouského vinařského festivalu Mikulov 101. Pořadateli akce ve dnech 24.– 25. 8. jsou Institut pro trénink pohostinnosti z. s., Mikulovští vinaři z. s. a Premiumweingüter Weinviertel.

Článek

Festival proběhne za účasti vybraných vinařů z mikulovské podoblasti a regionu Weinviertel formou vinařského trhu a dalších aktivit s vinařskou tematikou.

„Návštěvníci se mohou těšit na degustace a Master Class vín z obou regionů, výstavu historických a současných etiket, komentovanou cykloprojížďku v okolí Mikulova s terénní degustací a zastávkou u památníku Brána ke svobodě,“ řekl za pořadatele Petr Očenášek.

Kromě vín z obou stran společné hranice je připraven také bohatý kulturní program a k vínu odpovídající občerstvení.

Před zahájením má také již 21. ročník mezinárodního festivalu pěveckých sborů Kampanila. Přivítá opět dětské i dospělé sbory. Kromě Mikulova proběhnou festivalové koncerty od 29. 8 do 1. 9. také ve Valticích, Lednici a Pavlově.

„Posluchači se mohou těšit na barvité francouzské šansony, vynikající dětské sbory z Prahy a Českých Budějovic, slovenský sbor Tirnavia, hostitelský sbor Virtuosi di Mikulov a mnohé další,“ uvedl za pořadatele Martin Franze.

Festival je rozdělen do čtyř letních dnů. Dva hlavní koncerty proběhnou ve čtvrtek v Mikulově a v pátek ve Valticích. Lákavým bonusem se stane víkendový doprovodný program na zámcích v Mikulově, Lednici a Valticích.

Letošní novinkou je možnost zakoupení vstupenek v online předprodeji na portálu Tiketovka.cz, rozšíření festivalu nejen za hranice Mikulova, ale v rámci projektu Zpíváme bez hranic také do rakouského Wilfersdorfu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám