Hlavní obsah

Mikulov bavil Galanťany cimbálkou a koštem

Novinky, Dana Smrčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mikulov utužoval 16. dubna partnerský vztah se slovenskou Galantou. Po roce pro ni připravil večerní program s názvem Mikulov baví Galantu.

Foto: Markéta Sojková
Článek

Přes sto padesát hostů vybíralo v galantském kulturním středisku z více než stovky vín od devatenácti vinařů z Mikulovské vinařské podoblasti i Dolního Rakouska. Degustaci jim zpříjemňovala Cimbálová muzika Kapura z Valtic.

Na tradiční návštěvu letos město delegovalo místostarostu Eduarda Kulhavého, zastupitele Jaroslava Smečku a velitele Městské policie Mikulov Jiřího Hamerníka. Košt vín byl pak v režii Mikulovské rozvojové, která měla celou akci na starosti.

„Tato událost jen potvrzuje, že přeshraniční spolupráce mezi Mikulovem a Galantou je výborná,“ nechal se slyšet primátor slovenské Galanty Ladislav Maťašovský.

Přestože osobně preferuje pivo, nechal si tentokrát od svých mikulovských přátel poradit, jaké víno by neměl nechat bez povšimnutí. Sklenkou bílého si s mikulovským místostarostou připil na dlouholeté přátelství obou měst.

Smlouva o jejich vzájemné spolupráci vznikla v srpnu 2003, loni skončil společný projekt Kultura spojuje. Galanta přijede na oplátku pobavit Mikulov už 7. května. Na Náměstí se od 17.30 představí folklorní soubor Berkenye, dechová kapela Galanťan a nebude chybět ani nabídka tradičních slovenských gastro specialit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám