Hlavní obsah

Mikulečtí Brontosauři uklidí své okolí

Novinky, Martin Bílík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční podzimní úklid kolem slepého ramene řeky Moravy ležící v přírodním parku Mikulčický luh a u přírodní rezervace Skařiny s názvem Den pro přírodní park se uskuteční v sobotu 13. října.

Foto: Martin Bílík

úklid v roce 2011

Článek

Akci každoročně pořádá brontosauří dětský oddíl Vlkani. Úklidu se zúčastní děti z oddílů, ale jsou zváni i další lidé, kteří mají zájem se zapojit do zvelebování svého okolí a jimž není lhostejný nepořádek kolem sebe.

V letošním roce se Brontosauři zapojili do projektu 72 hodin. Jedná se o tři dny plné dobrovolnických aktivit po celé ČR. Kdykoliv během těchto 72 hodin (12. až 14. října) a zároveň jakkoliv dlouho se dobrovolníci po celém Česku pustí do aktivit, které pomohou druhým, přírodě, či jejich okolí. Výsledkem těchto projektů bude mnoho úsměvů, radosti, dobrých pocitů z vykonané práce a mnoho dalších pozitivních účinků.

Cílem 72 hodin je zapojit co nejvíce mladých lidí a ukázat jim, že stačí málo, aby dokázali mnoho. Přesvědčit je, že jsou sami schopní změnit věci, které se jim nelíbí. Naučit je spolupracovat a víc vnímat svět kolem sebe.

Organizátorem projektu v České republice je Česká rada dětí a mládeže. Projekt úspěšně probíhá už více než 10 let v mnoha evropských zemích a zapojilo se do něj více než 200 000 dobro­volníků. V letošním roce projekt proběhne v podobných termínech také na Slovensku, v Maďarsku, Rakousku, Slovinsku, Bosně a Hercegovině.

Pokud se chcete úklidu zúčastnit, mikulečtí Vlkani vás mezi sebou rádi přivítají.

Začátek je v 9 hodin u mikulecké klubovny. Odtud se vydáme na kolech na mikulecké Valy.

Kontakt na organizátory:

brdo.vlkani@seznam.cz

brdo.vlkani@seznam.cz http://www.72hodin.cz/projekty/den-pro-prirodni-park

http://www.facebook.com/events/440025942699363/

Související témata:

Výběr článků

Načítám