Hlavní obsah

Mikulášská nadílka na zámku v Mníšku pod Brdy

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 2. prosince se bude na zámku v Mníšku pod Brdy konat Mikulášská nadílka. Otevře se Peklo i Nebe a děti potkají také čerty a anděla. V zámeckých komnatách budou probíhat speciální prohlídky s královnou Elsou, a to i v sobotu 1. prosince. Děti uslyší vyprávění o Vánocích a starých vánočních zvycích.

Foto: Anna Čelouchová
Článek

V neděli 2. prosince přijde do Mníšku Mikuláš. Děti potkají také čerty a anděla a snad si vyslouží i nějakou nadílku. Bude určitě dobré, když si připraví vánoční koledu, písničku nebo básničku. Mikuláš s čertem a andělem totiž budou mít k nahlédnutí Knihu hříchů, kde uvidí, jestli byly děti během uplynulého roku hodné nebo trochu zlobily. 

Pro rodiny s dětmi jsou navíc v sobotu i v neděli 1. a 2. prosince připraveny speciální prohlídky s královnou Elsou. Děti čeká hledání Olafa nebo vyprávění o vánočních zvycích, při kterém se dozví spoustu zajímavostí. Proč se o Vánocích šlapalo na sekyrku? K čemu je šňůra kolem stolu? Co znamená, když najdeme kůrku od chleba?

Otevřeno bude také ve výtvarném ateliéru, kde děti mohou malovat sádrové odlitky, třeba ty s vánoční tématikou, nebo v Kouzelném sklepení, kde se mimo jiné zabydlela i sestřenice od královny Elsy, Zimní víla. Ta má na starosti sněžit v okolí zámku. 

Na Mikulášskou nadílku a dětské prohlídky si nezapomeňte zajistit rezervaci. Další informace na https://www.zamek-mnisek.cz/cs/prohlidky-pro-deti.

Reklama

Výběr článků

Načítám