Hlavní obsah

Mezinárodní spolupráce čtyř vysokých škol na unikátním projektu odstartovala v Olomouci

Novinky, Šárka Štveráková

Moravská vysoká škola Olomouc (MVŠO) hostila partnerské univerzity, jež se v rámci Erasmus+ podílí na mezinárodním projektu Spatial Exploration of Economic Data: methods of interdisciplinary analytics (SPATIONOMY).

Foto: Šárka Štveráková

Zástupci čtyř univerzit z Česka, Německa a Slovinska se poprvé sešli na MVŠO

Článek

Hlavními tématy setkání byly především management a celkový průběh projektu. „Setkání všech zástupců v Olomouci bylo velmi efektivní a také příjemné,“ uvedla Polona Tominc, řešitelka projektu z partnerské univerzity v Mariboru.

„V roce 2016 obdržela Národní agentura 24 žádostí o grant. Za Českou republiku byly financovány čtyři z nich. Naše žádost byla mezi těmito čtyřmi, což považujeme za velký úspěch,“ uvedla Lenka Říhovská, administrátorka projektu.

Do projektu, který odstartoval v září tohoto akademického roku a který potrvá tři roky, jsou zapojeny čtyři vysoké školy – MVŠO, Univerzita Palackého v Olomouci, Ruhr-Universität Bochum a University of Maribor.

„Cílem je vytvořit platformu pro vzájemné sdílení znalostí a dovedností mezi obory geoinformatika a ekonomie. Projekt je příležitostí pro to vycestovat a získat znalosti, zkušenosti a kredity do studia,“ uvedl Vít Pászto, koordinátor projektu za MVŠO.

Pro akademické členy projektového týmu je připravena pětidenní Scientific laboratories, v jejímž rámci budou lektoři sdílet a získávat zkušenosti. Studenti zapojených vysokých škol se budou moci zúčastnit takzvané blended mobility – spojení fyzické a virtuální mobility –, během níž si projdou pětidenní International Learning Block a následně sedmidenní Summer school. Po celou dobu budou studenti virtuálně v kontaktu se zainteresovanými zahraničními studenty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám