Hlavní obsah

Mezinárodně hledaný zločinec byl zrovna na nákupu, když ho zadržela policie

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodně hledaného zločince zadržela speciální pořádková jednotka v neděli 29. ledna v pražském nákupním centru Černý most, když byl na nákupech s rodinou. Policisté využili moment překvapení a muže hledaného od roku 2010 zadrželi.

Foto: Policie ČR

Zadržený mezinárodně hledaný muž.

Článek

Kriminalisté a policisté z pořádkové jednotky vyrazili v neděli odpoledne do obchodního centra. Nevyrazili však na nákupy, ale zadržet pětačtyřicetiletého mezinárodně hledaného drogového dealera. Na muže byly vydány dva evropské zatýkací rozkazy, příkaz k zatčení a příkaz k dodání do výkonu trestu.

Hledaný muž byl v minulosti již sedmnáctkrát stíhaný za drogové delikty a násilnou trestnou činnost, při které používal zakázané automatické zbraně. Ukrýval se od roku 2010.

„K zatčení hledaného muže došlo v restauračním zařízení obchodního domu na Praze 9 během nakupování s rodinou, od které se v jeden okamžik oddělil. Policisté tak využili jeho momentu překvapení, jedním chmatem muže svalili na zem a provedli prohlídku, zda u sebe nemá zbraň,“ uvedla mluvčí policie Jana Rösslerová.

Zbraň u zadrženého policisté nenalezli, zato objevili 25 gramový sáček s látkou připomínající drogy. Co přesně sáček obsahoval, potvrdí až policejní expertízy. Muž se nyní nachází v pankrácké věznici, kde byl umístěn k výkonu trestu.

Reklama

Výběr článků

Načítám