Hlavní obsah

Meziboří hostilo žákovská finále ve stolním hokeji

Novinky, Tomáš Vítámvás

Mezibořská základní škola se stala o víkendu 22. a 23. března dějištěm prvního z vrcholů letošní billiard-hockeyové sezóny. Právě sem se totiž sjeli finalisté Ligy škol a Žákovské Tour.

Foto: BHC Most

OZPáčkova Liga škol & Pohár OZP v billiard-hockeyi šprtci

Článek

Mezi osmičkou týmů, které prošly do finále OZPáčkovy Ligy škol, nebyl předem jasný favorit. Poměrně suverénně ale po loňském stříbru k vítězství dokráčel celek CVČ Legato Kohotouvice. Druhé místo vybojovala 8. ZŠ Most a byla to již pátá medaile této školy ve finálových turnajích. Ani pro bronzové družstvo DDM Boskovice nebyl zisk cenného kovu žádnou novinkou, ačkoli ty předchozí posbírala jiná hráčská generace.

Čtvrtým místem dosáhla svého největšího úspěchu ZŠ Janov a završila tak sezónu, v níž byla často postrachem papírově silnějších týmů. Mezibořská základní škola sice pátou příčkou vyrovnala své dosavadní maximum, v domácím prostředí ale její hráči přece jen pomýšleli na vyšší pozice.

Favoritem na přidělení pořadatelství finále pro rok 2015 je právě letošní vítěz CVČ Legato Kohoutovice. A tento tým bude také favoritem mezinárodního finále Schools Challenger, které se uskuteční v říjnu ve slovenské Senici. Velký pozor si ale kohoutovičtí budou muset dát hlavně na polská družstva, jak se ukázalo ve finále TOP16 Žákovské Tour 2013.

Do něj se kvalifikovali hned čtyři zástupci polského billiard-hockeye, což byl úspěch již sám o sobě, vzhledem k tomu, že body se získávají na turnajích Českého poháru. Poláci se na dlouhou cestu i na turnaj dobře připravili a OZP TOP16 proměnili ve svůj triumf. Zvítězil Slawomir Luska (UKS Sparta Czyzowice) před oddílovým spoluhráčem Patrykem Dudou. Bronz získal Vojtěch Jandečka (BHC AB STAIN Most „B“). Jan Chládek z KSH StarColor Meziboří, který nastoupil do finálového turnaje jako náhradník, zakončil své překvapivé tažení na čtvrtém místě.

Součástí víkendového programu byl i otevřený turnaj Pohár OZP, zařazený do Českého poháru jako kategorie Expres. A zde se konečně dočkal i domácí celek. Trofej v kategorii žen a dívek získala Barbora Procházková, nejlepším mladším žákem byl Jan Parák. Pohár pro vítěze v kategorii starších žáků si odvezl Václav Račan z Husotu Strakonice. Na přední příčky se podle očekávání prosadili starší zkušenější hráči v čele s Kamilem Blažkem (BHC AB STAIN Most).

V tomto týdnu cestují stolní hokejisté do Brna, kde se v sobotu 12. dubna koná letošní druhý šprtcový turnaj kategorie ČP 36, který je zároveň kvalifikací na Mistrovství ČR 2014. I tento turnaj je otevřený pro širokou veřejnost.

BILLIARD-HOCKEY ŠPRTEC - výsledky

·         OZP TOP16 – finálový turnaj Žákovské Tour 2013:

·         OZP TOP16 – finálový turnaj Žákovské Tour 2013: 1. Slawomir Luska, 2. Patryk Duda (oba UKS Sparta Czyzowice, Polsko), 3. Vojtěch Jandečka (BHC AB STAIN Most „B“)

·         OZP TOP16 – finálový turnaj Žákovské Tour 2013: 1. Slawomir Luska, 2. Patryk Duda (oba UKS Sparta Czyzowice, Polsko), 3. Vojtěch Jandečka (BHC AB STAIN Most „B“)·        Pohár OZP – Český pohár Expres:

1. Kamil Blažek (BHC AB STAIN Most), 2. Petr Veis (Old Friends Most), 3. Daniel Pícha (BHC AB STAIN Most)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám