Hlavní obsah

Městský stadion v Ostravě-Vítkovicích je připraven na Zlatou tretu

Novinky, Josef Zajíc

V pondělí 28. května ve 12.30 hodin otestoval hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák spolu s primátorem města Ostravy Tomášem Macurou připravenost Městského stadionu ve Vítkovicích k přijetí nejméně jedenácti mistrů světa v atletice.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 28.5.2018 Městský stadion Ostrava-Vítkovice je připraven na Zlatou tretru. Alfons Juck, Oldřich Zvolánek, R. Juško Ivo Vondrák a Tomáš Macura,

Článek

O připravenosti Městského stadionu Ostrava-Vítkovice k 57. ročníku Zlaté tretry Ostrava referoval přímo na stadionu Oldřich Zvolánek, předseda výkonné rady SSK Vítkovice, z.s.

„Po kontrole odborníků se zjistilo, že dráha je ve výborném stavu a bude velmi rychlá. Dráha se vyčistila, provedlo nové lajnování s přihlédnutím k novým pravidlům při předávkách v závodě štafet. Opravila se odrazová břevna a přeběh k tyči, aby "šuplíky", jak se hovorově říká, byly v pořádku a nebránily tyčkařům ve skvělých výkonech. Také nám vyrostly nové boxy pro VIP hosty,” informoval Oldřich Zvolánek.

Aby se ovál dráhy vyzkoušel, byli připravení mladí sportovci z atletického klubu SSK Vítkovice odběhnout kontrolní závod na 400 metrů s tím, že vítěz a vítězka obdrží vstupenku na 57. ročník Zlaté tretry Ostrava. Závod odstartoval primátor města Ostravy Tomáš Macura.

Technicky bylo odzkoušeno odrazové prkno i doskočiště na skok daleký. Sektor otevřel zkušebním skokem náš nejlepší reprezentant ve skoku do dálky Radek Juška. Jeho výkon, v roli rozhodčích, změřili hejtman Ivo Vondrák spolu s primátorem Tomášem Macurou. Tréninkový skok byl dlouhý 555 cm.

Nejlepší dívce do vyrovnání skoku Radka Juška chybělo o něco více než nejlepšímu chlapci, který také mistra nepřeskočil. Oba nejlepší skokani obdrželi vstupenku na Zlatou tretru Ostrava.

Oldřich Zvolánek pak informoval o posledních závodech Čokoládové tretry. Ty se konaly do 28. května 2018 ve 24 městech. 29. května se poběží v Brně, 30. května ve Vyškově, 31. května v Bohumíně a krajské finále se bude konat ve Zlíně.

V Košicích bude super finále 1. června. V pondělí 4. června se poběží Čokoládová tretra pro Ostravu, 5. června bude krajské finále Čokoládové tretry v Olomouci, 7. června v Brně, 11. června se uskuteční krajské kolo Moravskoslezského kraje  v Ostravě.

Ze všech krajských kol se nejlepší probojují na superfinále finále Čokoládové tretry 2018, které se bude konat před hlavním programem Zlaté tretry Ostrava, a to 13. června.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám