Hlavní obsah

Městský stadión v Ostravě patřil mladým atletům

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mistrovství Moravy a Slezska v atletice žákyň a žáků se v neděli 9. června uskutečnilo na nově zrekonstruovaném Městském stadiónu v Ostravě. Sešlo se 252 závodnic a závodníků, kteří bojovali o 41 sad medailí.

Foto: Josef Zajíc

Městský stadión Ostrava. Start běhu na 60 metrů.

Článek

V pátek 7. června byl slavnostně otevřen nově zrekonstruovaný Městský stadion v Ostravě-Vítkovicích. Díky novému povrchu na běžeckém oválu a v místech technických disciplín si mnozí mladí závodnici zlepšili své osobní rekordy.

Organizačně se Mistrovství Moravy a Slezska v atletice žákyň a žáků vydařilo, ředitel závodu Mgr. Gustav Šulc byl spokojen.

Vrhačské disciplíny probíhaly na tréninkovém atletickém hřišti. Další skokanské a běžecké disciplíny se konaly na hlavním stadiónu, kde se 25. června uskuteční Čokoládová tretra a 27. června Zlatá tretra Ostravy.

Pořadatelé hned po finálových závodech jednotlivých disciplín vyhlašovali výsledky na elektronické tabuli a vítězové si přicházeli pro vkusné diplomy a originální medaile.

Ve skoku do dálky starších žáků zvítězil Jakub Valášek z Havířova výkonem 615 cm před Petrem Plevou ze Zlína (612 cm) a třetím Ladislavem Kračmarem z Brna (604 cm).

Velmi zajímavý závod se odehrával ve skoku vysokém starších žákyň. V tomto závodě dominovaly tři závodnice, které dokázaly překonat 170 cm. Na této výšce skončila Eliška Buchlová z Brna. O výšku 173 cm se pokoušely dvě závodnice - Šárka Polášková z Uherského Hradiště a Michaela Hrubá z Brna. Obě tuto výšku překonaly a zvyšovalo se na 176 cm. Na tuto výšku už Polášková nestačila a skončila na druhém místě. Michaela Hrubá skočila 176 a závod vyhrála. Ještě se pokoušela zdolat výšku 180 cm, ale to se jí tentokrát nepodařilo.

Program pokračoval až do 15.30 hodin štafetovými běhy na 4 x 60 m a 4 x 300 m.

Související témata:

Výběr článků

Načítám