Hlavní obsah

Městský běh Dobruškou, závod pro dobrou náladu

Novinky, Dana Ehlová

Start u rodného domku F. L. Věka, pak směr ulice Novoměstská, Belveder, Karla Michla, Pulická, Spojovací, V Zahradách s cílem u výchozího bodu - to je okruh, na kterém v neděli 20. září poběží účastníci prvního ročníku Městského běhu Dobruškou.

Foto: Městský běh (archiv)
Článek

Jana Šťásková, členka organizačního týmu Městského běhu Dobruškou, vzniklého kupodivu ne ve sportovním prostředí, ale ve vinném šenku, vysvětluje:

„K myšlence uspořádání závodu v naší Dobrušce nás přivedlo jednoduché zjištění, že tak přirozené věci, jako je chůze a běh, v dnešní době kvůli hektickému a mnohdy stresujícímu stylu života zůstávají často opomíjené. Přitom vyběhnout párkrát týdně či se jen nenuceně projít je jednou z nejlepších možností, jak do sebe dodat dobrou náladu.“

Trasa je vhodná pro každého účastníka a zvláštně „domácí“ budou moci běžet skoro poslepu. Městský okruh má délku dva a půl kilometru a měli by ho zvládnout i ti méně (nebo vůbec) trénovaní.

Prezence všech přihlášených začíná v den závodu od 9 hodin, startovní výstřel zazní o hodinu později.

Ženy i muži mají vedle kategorií věkových ještě jednu zvláštní, nazvanou hobby, která je bez rozdílu věku. Závod na 10 km vypsali pořadatelé pro ženy do 29 a nad 30 let, muži mají navíc kategorie ještě od 40 do 49 a nad 50 let. Nejrychlejší tři v každé věkové kategorii získají pohár.

„Nejde nám tak ani o to, aby se u nás běhala pětka a desítka na hranici rekordů, ale aby se lidi pobavili na příjemném závodu, který si budou chtít zaběhnout i příští rok,“ zdůraznila Šťásková a pozvala tím k účasti na prvním ročníku.

Reklama

Výběr článků

Načítám