Hlavní obsah

Městské divadlo v Mladé Boleslavi uvedlo premiéru komedie Famílie v režii Zdeňka Bartoše

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Famílie je název dojemné komedie o vztahu dvou generací. Zasvěcení tvrdí, že současný úspěšný komediální americký autor Joe DiPietro dokáže diváka od srdce rozesmát i pohnout k slzám. Divácky úspěšná premiéra proběhla 12. června v 19 hodin v Městském divadle Mladá Boleslav.

Foto: Martina Venigerová

Protagonisté inscenace Famílie.

Článek

Nick je mladý svobodný muž z New Jersey, který pravidelně navštěvuje prarodiče z matčiny i otcovy strany. Jeho italsko-američtí příbuzní, jsou plní temperamentu a k hádce nemají daleko. Jde jim především o blaho jejich vnuka, kterému se rozhodnou najít vhodnou partnerku, aby také zapustil své vlastní kořeny. Má mladá generace úctu k tradicím a rodinnému zázemí? Chtějí se mladí vázat nebo dávají přednost kariéře a profesnímu úspěchu?

Inscenace Famílie se hraje v překladu Adama Nováka, v dramaturgii Kristýny Čepkové a v režii Zdeňka Bartoše. Autorem scény je Karel Čapek, zatímco kostýmy jsou dílem Andrey Králové.

V představení se objevují oblíbení herci boleslavské scény - Milan Ligač (Nick Cristano), Petr Bucháček (Frank Gianelli), Ivana Nováčková (Aida Cristano), Martin Hrubý (Nunzio Cristano), Eva Reiterová (Emma Cristano) a Malvína Pachlová (Caitlin´Hare).

První repríza inscenace Famílie je na programu v pondělí 15. června v 19 hodin, druhá proběhne ve čtvrtek 18. června.

Reklama

Výběr článků

Načítám