Hlavní obsah

Městská policie vyslala do terénu cyklohlídky

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Činnost cyklohlídek Městské policie ve Frýdku-Místku se soustředí převážně na letní prázdninové měsíce. Ve dnech před koncem školního roku se například ve zvýšené míře zaměřují na okolí řeky Ostravice, kde se scházejí mladistv,í a kontrolují, zda nepožívají alkohol.

Foto: MP Frýdek-Místek

Cyklohlídka ve Frýdku-Místku

Článek

Dvoučlenná cyklohlídka objíždí město na jízdních kolech několikrát v týdnu. Dohlíží na provoz na cyklostezkách, provádí důkladnou kontrolu určitých lokalit a dohlíží na klid a pořádek na sídlištích, v parcích i v okolí přehrady Olešná.

"Cyklohlídka se dostane i do těžko přístupných míst, kde málokdo předpokládá přítomnost strážníků, zejména kolem řek Ostravice a Morávky a lesních zákoutí ve městě, kde pravidelně stanují bezdomovci," sdělila Jana Matějíková, tisková mluvčí města.

Hlídky ujedou na kolech až několik desítek kilometrů za den. Při výkonu služby jezdí na kolech i po chodnících, což je ostatním obyvatelům zakázáno. Přestupku se tím ovšem nedopouští, mají k tomu povolení od magistrátu.

Reklama

Výběr článků

Načítám