Hlavní obsah

Městská policie Krupka modernizovala vozový park

Novinky, Rostislav Kadlec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dohled na dodržování pravidel silničního provozu, řešení konfliktních situací, poskytování první pomoci občanům v ohrožení života a mnoho jiných činností patří k běžným úkolům a každodenním povinnostem strážníků krupské městské policie.

Foto: Rostislav Kadlec

Nový automobil krupské městské policie

Článek

Je zřejmé, že bez kvalitních a spolehlivých automobilů by městští strážníci mohli své činnosti vykonávat jen s velkými obtížemi. Proto vedení Městské policie Krupka částečně obměnilo vozový park, když ze své evidence vyřadilo jedno ze svých starších vozidel a místo něj pořídilo nový automobil značky Škoda Yeti.

„Jsem rád, že naše městská policie má k dispozici již dva identické a dobře vybavené vozy, a to s náhonem na všechna čtyři kola. To nám totiž umožňuje jejich široké využití a zásahy našich hlídek jak ve městě, tak v náročném horském terénu nebo mimo zpevněné komunikace. V zimě je náhon 4x4 skutečná nutnost,” řekl k pořízení nového automobilu ředitel Městské policie Krupka Jiří Petrák. Strážníci tak dostali do užívání vůz, který je plně vybaven a přizpůsoben jejich náplni práce.

Nový hlídkový automobil městských strážníků má samozřejmé vybavení pro výkon služby jako např. GPS navigaci, vysílačku, majáky, kameru, ale také defibrilátor. Zdravotnické vybavení ve formě defibrilátoru je podle slov samotných strážníků skutečně velmi důležité. Pro jeho obsluhu procházejí členové hlídek odborným zdravotnickým školením a díky tomu již zachránili v kritických situacích několik lidských životů.

Reklama

Výběr článků

Načítám