Hlavní obsah

Město Plzeň se prezentuje novým webem

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novou podobu bude mít od 3. května oficiální informační server města Plzně www.plzen.eu, graficky a barevně vychází z nového loga.

Foto: MMP

Informační server města Plzně má od 3. května novou podobu.

Článek

Autoři projektu redesignu městského webu využívají příležitosti nejen k zavedení nového moderního vzhledu, ale na základě praktických zkušeností a provedené analýzy připravili strukturu, která umožňuje přehledněji poskytovat informace jednotlivým cílovým skupinám.

"Sjednocením loga s projektem Plzeň – Evropské hlavní město kultury 2015 jsme chtěli nejen marketingově podpořit jednotnou tvář města a projektu. Logickým krokem bylo logo využít i pro novou grafiku webu," uvedl primátor Martin Baxa.

Navržený design se snaží modernizovat vzhled internetových stránek v souladu se současnými trendy. Struktura nového webu vznikla v souladu s výstupy nezávislé expertní analýzy, kterou si město nechalo vypracovat. Na jejím základě byly identifikovány dvě základní cílové skupiny návštěvníků stránek, obyvatelé Plzně a turisté.

"Každá skupina samozřejmě vyhledává na webu jiné informace. Rozhodli jsme se proto server rozdělit na dvě části, které budou graficky prezentovat samostatné portály. Jejich společný vizuál však poukazuje na jejich sounáležitost," uvedl manažer projektu Radek Kolářík ze Správy informačních technologií města Plzně, která nový web ve spolupráci s magistrátem připravila.

Co se týká obsahu, hlavním cílem bylo především zpřehlednit a aktualizovat informace, které z nezávislé analýzy vyplynuly jako nejžádanější.

"Objevují se zde nové rubriky jako například kapitola věnovaná parkování. Zásadně byl aktualizován například text kategorie Plzeň bez bariér, který je jakýmsi průvodcem po městě pro osoby s omezenou schopností pohybu. Redakce také upravila a aktualizovala většinu textů," informoval správce serveru Martin Pecuch.

V současné době se připravuje anglická a německá mutace webu, v další fázi projektu dojde ke grafické změně portálů jednotlivých městských obvodů.

"V poslední fázi by měly být upraveny webové aplikace, jako jsou například Usnesení, Podklady pro jednání zastupitelstva či Veřejné zakázky, a může dojít i k eventuální změně grafiky webu u některých městských organizací," uzavřel Radek Kolářík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám