Hlavní obsah

Měsíc čtenářů nabízí v Moravskoslezské vědecké knihovně mimořádné výhody

Novinky, Marcela Stehlíková

Váháte, zda se stát čtenářem Moravskoslezské vědecké knihovny v Ostravě? Nebo chcete knihovnu někomu doporučit? Právě březen je to nejvhodnější období. Pro nové čtenáře je zde totiž zajímavá nabídka, tzv. registrace na zkoušku.

Foto: Marcela Stehlíková

Registrace na zkoušku

Článek

Během celého března si noví návštěvníci Moravskoslezské vědecké knihovny v Ostravě můžou zkušebně a naprosto bezplatně vypůjčit 2 knihy na 31 dnů (netýká se e-knih) a vyzkoušet si i další služby jako např. pravidelné návštěvy studovny, využívání elektronických databází, výpůjčky časopisů a knih z příručních knihoven na místě a další.

Stačí jen navštívit knihovnu a zaregistrovat se na zkoušku. Pokud se čtenáři služby zalíbí, jednoduše přijde s již vystavenou průkazkou a zaplatí si půlroční (100 Kč) nebo roční registraci (200 Kč).

Další výhodu připravila Moravskoslezská vědecká knihovna v Ostravě pro držitele Senior Pasů (od 55 do 70 let), kteří ještě nejsou v knihovně zaregistrováni. Ti zde mají v týdnu od 4. do 8. března roční registraci s 50procentní slevou, tedy za 100 Kč. A proč jsou výhody ve vědecké knihovně jen pro návštěvníky do 70 let? Protože od 70 let mají v knihovně registraci všichni zcela zdarma.

A pokud se nechcete stát čtenářem vědecké knihovny, ale máte rádi zajímavé kulturní a vzdělávací akce, i pro vás je zde pestrá nabídka. Ve čtvrtek 14. března v 16.00 nabízí knihovna Ukázkovou lekci tréninku paměti. Pro zájemce o cestování a setkání se zajímavou osobností pořádá 20. března od 16.30 besedu s charismatickým a nestárnoucím mořeplavcem a cestovatelem Richardem Konkolskim spojenou s křtem jeho nové knihy Galapágy – začarované ostrovy. Vstup je zdarma.

Reklama

Výběr článků

Načítám