Hlavní obsah

Mensa pořádala první deskoherní večer pro Vysočinu

Novinky, Zuzana Šimůnková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro všechny, kteří měli chuť si vyzkoušet různé deskové hry - zejména však ty hry, které potrápí i chytré hlavy - byl určen první deskoherní večer pořádaný společností Mensa na Vysočině ve čtvrtek 4. února na havlíčkobrodském gymnáziu. Zcela neplánovaně akci navštívil i starosta města Mgr. Jan Tecl.

Foto: Zuzana Šimůnková

Během hry Ubongo si hlavičky trénovaly plošnou představivost.

Článek

Deskové hry, které vás přinutí popřemýšlet, byly na programu prvního herního setkání na Vysočině, které uspořádala společnost Mensa ve spolupráci s Gymnáziem Havlíčkův Brod ve čtvrtek 4. února 2016. Akce navazovala na testování IQ, jež se na tomto místě koná pravidelně první čtvrtek v měsíci. Novou aktivitu si přišel prohlédnout i starosta Havlíčkova Brodu Mgr. Jan Tecl.

I když někteří tvrdí, že současným dětem se nechce přemýšlet a odmítají opustit počítače a mobily, nevěřme škarohlídům - najdou se mezi nimi takové, které tráví svůj čas sportem, i ty, které si přijdou na dvě hodiny dobrovolně potrápit své hlavy. Zde se potkali bystré a zvídavé děti i hraví zástupci dospělých.

Několik účastníků se z důvodu nemoci nemohlo dostavit, přesto se sešlo dost dětí na to, aby si vyzkoušely hry logické, postřehové i ty, které potrápí plošnou představivost. Dospělí se také nedali zahanbit a vyzkoušeli novou modifikaci piškvorek ve vzájemných duelech.

A při loučení zazněla otázka, která odměnila organizátorku akce, učitelku zdejšího gymnázia, Z. Šimůnkovou: Kdy to bude příště?

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám