Hlavní obsah

Memoriál Moniky Jirákové vyhrála Světlá

Novinky, Michaela Poláková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světelská Akademie vyhrála jubilejní desátý ročník Memoriálu Moniky Jirákové, který pořádá Obchodní akademie a Hotelová škola Bratříků Havlíčkův Brod.

Foto: Michaela Poláková

Tým Gymnázia Havlíčkův Brod

Článek

Monika Jiráková byla úspěšná havlíčkobrodská volejbalistka, která tragicky zahynula, a toto zápolení je vzpomínkou na ni. Turnaje se zúčastnilo osm týmů, které byly rozděleny do dvou skupin.

Ve skupině A, která se hrála v tělocvičně Bratříků, nastoupily týmy pořádající školy, Obchodní akademie a Hotelové školy Velké Meziříčí, Střední zdravotní školy Havlíčkův Brod a Obchodní akademie Chotěboř. Skupinu vyhrál tým pořádající školy, který ve svých řadách měl Michala Hromádka, který hraje první ligu juniorů za Havlíčkův Brod a Kláru Kocourovou s Markétou Štěpánkovou. Hráčky, které loni hrály extraligu kadetek za Havlíčkův Brod. Druhé místo v tabulce obsadila Obchodní akademie Chotěboř, třetí bylo Velké Meziříčí a čtvrtá Zdravotní škola.

Skupina B se hrála v tělocvičně v Kyjovské ulici, kde o umístění bojovala družstva gymnázií z Havlíčkova Brodu a z Ledče nad Sázavou, světelské akademie a stavební školy z Havlíčova Brodu. Skupinu vyhrálo družstvo světelské akademie. To se mohlo opírat o výkony Jakuba Neuvirtha, který hraje první ligu juniorů v Havlíčkově Brodě, Jana Licka, extraligového juniora z Velkého Meziříčí, Věry Marešové, bývalé reprezentantky (juniorská reprezentace ročník 92/93 - bronzová medailistka z ME juniorek ze Srbska - pozn. red.) a Kateřiny Kořínkové, extraligové hráčky Havlíčkova Brodu. Druhé místo obsadilo Gymnázium Havlíčkův Brod. To mělo v týmu Jana Matějku, univerzála prvoligového týmu juniorů Havlíčkova Brodu, a takřka celý tým havlíčkobrdských juniorek, který hrál letos opět o postup do extraligy. Na třetím místě se umístila stavební škola. Tam smečovali David Podhrázký a Adam Hromádko, junioři Havlíčkova Brodu. O nahrávku se staraly nahravačky Nikola Řehořová, hrající extraligu kadetek v Havlíčkově Brodě, a Kamila Štercová, hráčka loňského úspěšného týmu juniorek ze Světlé nad Sázavou. Ledeč nad Sázavou obsadila poslední místo v tabulce.

Zápasy o umístění hrály týmy v tělocvičně v ulici Bratříků. Hrála se pouze semifinále mezi Obchodní akademií a Gymnáziem Havlíčkův Brod. Tento zápas ovládlo gymnázium. V druhém semifinále se utkala akademie ze Světlé a Obchodní akademie Chotěboř. I tento zápas měl jasného vítěze, a tak se opakovaly dva zápasy ze skupiny.

Boj o třetí místo byl záležitostí obchodních akademií z Chotěboře a z Havlíčkova Brodu. Zápas ovládla brodská Obchodní akademie a diváky čekal už jen vrchol dne.

Finále obstaralo Gymnázium Havlíčkův Brod a světelská akademie. Finále mělo svoje kvality. Týmy bojovaly ze všech sil. Světelští ale ukázali více síly a tím získali putovní pohár. Pořadí: 1. místo Akademie Světlá nad Sázavou, 2. místo Gymnázium Havlíčkův Brod, 3. místo OA a HŠ Havlíčkův Brod, 4. místo OA Chotěboř, 5.- 8. místo dělené mezi ostatní družstva.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám