Hlavní obsah

Melodie plné swingu v podání Ondřeje Havelky a Melody Makers zazní v zahradě zámku Mníšku

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V zahradě zámku Mníšku pod Brdy uslyšíte ve středu 5. července melodie plné swingu a jazzu v podání Ondřeje Havelky a jeho Melody Makers. Představení, které začíná v 19 hodin, zavede návštěvníky do období první republiky.

Foto: Anna Čelouchová
Článek

Zámecké pokoje v Mníšku pod Brdy jsou stylizovány do období první republiky a posledních majitelů. Jejich časy si představujeme jako dobu plnou uhlazených gentlemanů, elegantních dam, pikniků a výletů do přírody, hraní tenisu nebo chození na plovárnu.

Typickou pro tuto dobu je také hudba, při jejímž poslechu se vracíme do 20. i 30. let minulého století. Jazz, swing i melodie hollywoodských muzikálů nám představí pravý prvorepublikový gentleman Ondřej Havelka a jeho orchestr Melody Makers.

Orchestr, který vznikl již roku 1995, tvoří 15 hudebníků. Patří sem kapelník Juraj Bartoš, kytarista Petr Tichý, saxofonista Petr Jordánek a další profesionálové, kteří mi jistě prominou. Těšit se můžeme na české, americké i německé kousky, instrumentální skladby, charleston, step a neopakovatelnou atmosféru připomínající dobu okouzlujícího Oldřicha Nového i melodií Jaroslava Ježka.

Ve dnech 4. a 5. srpna si můžete na Mníšku užít i jiné oblíbené písně. Od 20 hodin se bude konat muzikálové představení Noc na Karlštejně se známými skladbami jako Lásko má, já stůňu, Asi do věží nebo Hola hoj.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám