Hlavní obsah

Melodie nizozemského orchestru Haerlem rozezní dobříšský zámek

Novinky, Michaela Fialová Rozšafná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 11. srpna se zámkem Dobříš ponesou melodie vážné hudby. Od dvaceti hodin proběhne ve zdejším zrcadlovém sále koncert nizozemského symfonického orchestru Haerlem. Vystoupení pořádá IC Productions ve spolupráci se Správou zámku Dobříš.

Článek

„Holandské orchestry a pěvecké sbory na zámek jezdí vystupovat již několik let. Některé koncerty jsou soukromé, v tom případě zde vystupují zase naopak české orchestry a pěvci, posluchači jsou pak z Holandska. Dále se konají veřejné koncerty, které jsou přístupné širokému publiku,“ řekla asistentka ředitele zámku Dobříš paní Renata Semová.

„Je zajímavé, že žádný soubor nebo orchestr k nám nepřijel dvakrát. Takže také Haerlem k nám letos přijede poprvé,“ dodává.

The Symphonic orchestra Haerlem se skládá z nadšených muzikantských amatérů i profesionálních hudebníků a čítá v současnosti pětapadesát členů. Soubor byl založen v roce 1938. Od roku 2002 jej diriguje Brit Nicholas Devons, který bude také řídit koncert na dobříšském zámku.

„V programu zazní například Novosvětská od Antonína Dvořáka, známé skladby od německého skladatele Maxe Brucha či anglického muzikanta Ralpha Vaughana Williamse. Na své si přijdou i milovníci spíše moderních melodií, neboť ani ty nebudou v programu chybět. Každý si jistě užije neopakovatelnou atmosféru v prostorách krásného zrcadlového sálu,“ láká Semová.

Vstupenky na koncert si zájemci mohou rezervovat na Informačním centru zámku Dobříš. K zakoupení budou i 11. srpna, kdy vystoupení orchestru proběhne.

„Vstupné na koncert nizozemského symfonického orchestru Haerlem je sto korun. Zájemcům nabízíme navíc možnost zakoupení vstupenky za sto třicet korun, v jejímž rámci je také vstupenka na poloviční prohlídku zámecké expozice. Je to příležitost seznámit se s částí krásné expozice zámku za velice výhodnou cenu," uvedla Semová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám