Hlavní obsah

ME ve sportovním aerobiku: Na belgickou mistryni si brousí zuby naše Adéla Citová

Novinky, Zuzana Rybářová

Už druhý rok hostí Karlovy Vary Mistrovství Evropy ve sportovním aerobiku, fitness týmech a hip hopu. Letos se koná od 23. do 27. května opět ve Spa Hotelu Thermal. Na pódiu se za mohutného povzbuzování fanoušků utká na 1000 závodníků.

Foto: Jaroslav Appeltauer

Kristýna Zahradníčková

Článek

Velké drama se opět očekává v kategorii žen. Naše Adéla Citová se svými kolegyněmi jistě znovu notně potrápí několikanásobnou mistryni Belgičanku Lissu Van Brande. Dokáže ji některá z nich sesadit z trůnu?

Loňské Mistrovství Evropy ve sportovním aerobiku, fitness týmech a hip hopu ve Spa Hotelu Thermal se neslo ve znamení velkých zlomů. Jedním z nich bylo právě finále kategorie dospělých žen, kdy do poslední chvíle nebyla jasná vítězka – natolik byly výkony mezi Belgičankou Lissu Van Brande a naší čerstvou posilou v této kategorii, Adélou Citovou z Fitness Studia Louny, vyrovnané. Obě předvedly to nejlepší, co se týká provedení i vytvoření vřící atmosféry v hale.

Adéla Citová přitom byla na loňském šampionátu spolu s Terezou Kudláčkovou z Fit Family Clubu Ústí nad Labem největším překvapením. V této kategorii totiž obě soutěžily prvním rokem a Adéla Citová k získaným titulům juniorské mistryně Evropy a světa nakonec loni na ME získala stříbrnou medaili i ve sportovním aerobiku dospělých žen.

Spolu s ní a Terezou Kudláčkovou letos doplní trio českých žen Tereza Tydlitátová, která se po třech letech vrací na mezinárodní závody.

Zahradníčková překvapila 

Vystoupení v triích místo individuálně dala překvapivě letos přednost Kristýna Zahradníčková, několikanásobná držitelka mezinárodních titulů, která loni na mistrovství světa získala stříbrné místo v kategorii dospělých žen. Letos se rozhodla pro skupinový boj v triích za své domácí Fitness Studia Louny.

Velké výkony se očekávají i od českých juniorek 

Velké a napínavé utkání se jistě očekávají také v kategorii 14–16 let singl ženy, kdy bude naše loňská mistryně Evropy Viktorie Prokopová z Fitness center Báry a Hanky Šulcové obhajovat titul v souboji s belgickou závodnicí Lukou Torfs, která skončila na 2. místě. Do bojů se přidá i česká jednička Karolína Kudláčková ze Studia K Barrandov, která na nominačních závodech obsadila třikrát první místo.

Ve fitness týmech aerobik grande se pokusí obhájit titul současné mistryně Evropy z Fitness center Báry a Hanky Šulcové. Obávaným soupeřem jim bude opět známý ruský tým Scarlet Rosses, který v loňském roce skončil druhý.

Všichni závodníci si letos kladou nemalé cíle a v Karlových Varech chtějí předvést maximum. Do Spa Hotelu Thermal míří tisícovka těch nejlepších z celé Evropy. Tento šampionát je ovšem unikátní i tím, že spojuje hned dvě stěžejní disciplíny pořadatele akce Fisaf International – na jedné straně sportovní aerobik a fitness a na straně druhé hip hop. Českou republiku budou reprezentovat závodníci ve všech věkových i soutěžních kategoriích, kteří chtějí potvrdit, že jsou právem považováni za světovou špičku v tomto sportu. Akci finančně podpořilo Statutární město Karlovy Vary a Karlovarský kraj.

Program:

Finále kadetů v SA a fitness – středa 24. 5. od 19.00 hodin

Finále juniorů a dospělých v SA a fitness – čtvrtek 25. 5. od 15.30 hodin

Finále HIP HOP UNITE – sobota 27. 5. od 16.00 hodin

Reklama

Výběr článků

Načítám