Hlavní obsah

Máte rádi pohyb na kolech a kolečkách? Zveme na Petrovické zatáčky

Novinky, Jana Rutarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příznivci in-line bruslení, odrážedel, kol, koloběžek, tříkolek, kočárků, kolečkových lyží... jsou zváni v sobotu 20. 8. 2016 do Police nad Metují. Od 14:00 do 19:00 hodin bude možné se „v klidu“, bez přítomnosti automobilové dopravy, prohánět tzv. petrovickými zatáčkami.

Foto: archiv sportvpolici.cz

Petrovické zatáčky

Článek

Zhruba čtyřkilometrový úsek silnice č. II/303 z Police nad Metují do Velkých Petrovic a k Mýtu bude uzavřen pro automobilovou dopravu.

Město Police nad Metují pořádá tuto akci již po osmé. Teprve druhým rokem ale nabídne, ve spolupráci s firmami S-Sport a Kostka, možnost vyzkoušet si jízdu na koloběžkách. Na místě bude opět k dispozici bezplatná půjčovna koloběžek Kostka.

I tentokrát budou připraveny závody na koloběžkách. Letos mohou své síly na trati změřit nejen děti, ale nově i dospělí. Hobby závod dětí odstartuje v 15:45, závod pro dospělé o hodinu později. Výsledky budou vyhlášeny v 18:15 hod.

Startovat budou tyto kategorie: 4 - 6 let, 7 - 9 let, 10 - 12 let, 13 - 15 let, 15 - 18 let, muži a ženy. Rezervace koloběžek pro závod je nutná nejpozději do 17. srpna. Více informací k závodu, propozice a přihlášky jsou k dispozici na odkazu.

V místě startu bude zajištěno občerstvení. Všem účastníkům, zejména dětem, pořadatel doporučuje použití ochranných přileb. Pro děti je tato výbava podmínkou.

Na silnici bude zachován průjezd linkových autobusů a složek Integrovaného záchranného systému.

Reklama

Výběr článků

Načítám