Hlavní obsah

Martina Sáblíková překonala v Plzni svůj vlastní rekord

Novinky, Alena Lochmannová

Multifunkční areál Škodaland byl slavnostně otevřen 15. dubna 2011. Na nové in-line dráze tehdy nejlepší rychlobruslařka světa zajela rekord 1 minuta a 37 vteřin na jeden kilometr. V sobotu 7. června 2014 jej o tři vteřiny překonala.

Foto: ÚMO 3

V sobotu 7. června překonala Martina Sáblíková o tři vteřiny svůj rekord z plzeňské in-line dráhy.

Článek

„Chtěl bych moc poděkovat především vám, návštěvníkům, protože bez vás by tento areál ztrácel smysl. Ale každým rokem vidíme, že si sem nachází cestu stále více a více lidí, a proto je pro nás radost areál zdokonalovat a nabízet vám více sportovního vyžití nebo kulturních akcí,” zahájil odpoledne starosta Městského obvodu Plzeň 3 Jiří Strobach.

Kromě úspěšné jízdy s pokusem o překonání vlastního rekordu absolvovala Martina ještě jeden závod, a to s hokejistou HC Škoda Plzeň Jakubem Lvem a mládeží FC Viktoria Plzeň Markem Pernglauem, Adamem Beránkem a Michalem Mlynaříkem. Martina Sáblíková ovšem konkurenci nedala žádnou šanci.

„Jelo se mi dobře. Je sice obrovské vedro, dráha byla ale výborně vyčištěná, takže žádný problém. Akorát ta jedna zatáčka je docela prudká, ale jinak v pohodě. Pro mě je ideálních 18 - 20 stupňů, ale jsem ráda, že je hezky a neprší. Musím říct, že mám radost i z toho rekordu, protože jsem letos asi pošesté na kolečkových bruslích, takže jsem spokojená a jsem ráda, že si to všichni užili,” prozradila Martina Sáblíková, kterou hned druhý den čekal mistrovský závod na in-line bruslích

Na návštěvníky pak čekala autogramiáda, do které se zapojil také miláček hokejových fanoušků Martin Straka a čerství mistři, plzeňští házenkáři Talent M. A. T. Plzeň Petr Vinkelhöfer, Michal Tonar a Radek Motlík.

Reklama

Výběr článků

Načítám