Hlavní obsah

Martin Zounar jako transvestita Rosa září na jevišti v Osmi eurech na hodinu

Novinky, René Kekely

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejprve se v komedii Dva nahatý chlapi svlékal, teď je zase oblečený až moc. Dokonce v ženském outfitu. Martin Zounar v nové komedii Osm eur na hodinu od stejného autora Sébastiena Thiéryho, hraje netradiční roli transvestity Rosy. Nutno podotknout, že diváky při premiéře naprosto dostal.

Foto: Jaroslav Hauer

Martin Zounar s Martinou Randovou v komedii Osm eur na hodinu

Článek

Zběsilá komedie o sobectví i štědrosti a o tom, čeho všeho je člověk schopen pro svůj vlastní prospěch, měla premiéru v pražském Divadle Palace. A to večer před tím, než přišel vládou nařízený zákaz pořádání kulturních a společenských akcí kvůli hrozbě koronaviru.

„Ještě jsme to stihli a jsme za to všichni rádi. Až to odezní a věříme všichni, že brzo, potěšíme diváky nejenom tady v Praze, ale i po desítkách českých a moravských měst, tak jako s Dvouma nahatýma chlapama. Na to se moc těším, protože je to komedie a v dnešní době si myslím, že je důležité, aby se lidi bavili a smáli se,” prozradil Martin Zounar.

Na jevišti s ním hrají jako Laurence Martina Randová, jeho kolegyně i z novácké Ordinace v růžové zahradě, kde tvoří dvojici Bobo a Heluš, Martin Kraus, který hraje španělského partnera Rosy a vykořisťovatele a Zbyšek Pantůček, coby Jacques, manžel Laurence. V alternacích se pak objevují Daniela Šinkorová a Antonín Procházka, který také komedii režíruje.

„Nás to prostě spolu všechny neskutečně baví. Opravdu si to užíváme, a i když jsme zkoušeli dva měsíce opravdu poctivě, neomrzelo nás to. Naopak Tonda Procházka nám dává docela prostor i pro naši vlastní kreativitu. O to je to lepší. Jsme taková jedna velká parta a umíme se všichni sami sobě zasmát," prozradila Martina Randová, která v televizi uvádí i pořad O 10 let mladší a v dubnu začne točit další sérii.

„Miguel je postava, která je v podstatě vážná, i když směšná, a nepromluví slovo česky... Má mohutný knír a dokonce na jevišti práská bičem...,” prozradil ´český Belmondo´ Martin Kraus.

Zbyšek Pantůček, známý herec a dabér, se svěřil, že je moc rád, že byl producentem Jiřím Turkem osloven. „Je to skvělá parta lidí, pohoda, legrace a přitom krásná práce. Moje postava Jacquese, v které se alternuji s Tondou Procházkou, je úsměvná, i když někdy až směšná. Reakce diváků mě moc potěšila, jako nás všechny.”

Komedie Osm eur na hodinu je unikátní také v tom, že v ní po celou dobu tráví Martin Zounar v ženském přestrojení. „Jen na chvíli sundám paruku, ale pak si ji zase nandám. Se Zbyškem Pantůčkem jsme kdysi už na konzervatoři hráli Nejkrásnější válku a hráli jsme Juliána a Damiána. Tam jsme se převlékali do ženských šatů, takže já to mám vlastně už od školy,” dodal s úsměvem Martin Zounar.

Producent představení ujišťuje, že až koronavirové omezení pomine, budou všechny náhradní termíny jak v Praze, tak i po republice včas oznámeny a doposud koupené vstupenky zůstávají v platnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám