Hlavní obsah

Martin Frýdek opět na Spartě

Novinky, Roman Smetka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalové kluby Sparta Praha a Hradec Králové do patnácti let v pátek na Strahově odehrály slavností zápas k Mezinárodnímu dni fotbalu a přátelství, který se pod záštitou programu FOTBALEM K PŘÁTELSTVÍ oslavuje ve 32 zemích světa.

Foto: Roman Smetka

Sparťané a hradečtí fotbalisté oslavují Mezinárodní den fotbalu a přátelství

Článek

Ligové utkání mezi žáky obou mužstev zahájil slavnostním výkopem Martin Frýdek, fotbalová legenda pražské Sparty, majitel stříbrné medaile z EURA 1996. Hráči si před utkáním vyměnili modrozelené náramky přátelství, které jsou oficiálním symbolem tohoto sportovního programu. 

Utkání odehrály oba týmy v plném nasazení a po závěrečném hvizdu skončilo spravedlivou remízou 1:1. Proto přišly na řadu penalty, ve kterých hradečtí jednou neproměnili, zatímco sparťané nezaváhali. Hradečtí zanechali na Spartě velmi dobrý dojem, na vítězství to však nestačilo. Sparta tak i potřetí v sezóně svého soupeře porazila.

Mladí sparťané budou mít šanci bojovat o vítězství v mezinárodním turnaji FOTBALEM K PŘÁTELSTVÍ, který proběhne 27. a 28. května v italském Miláně. Turnaje se zúčastní 32 týmů z celého světa. Ambasadorem programu FOTBALEM K PŘÁTELSTVÍ je jeden z nejslavnějších fotbalových hráčů Franz Beckenbauer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám