Hlavní obsah

Maratonu horských kol v Jestřebích horách se účastnilo na 550 závodníků

Novinky, Daniel Sýkora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Úpici se v sobotu 19. května za ideálního cyklistického počasí konal partnerský závod seriálu Kolo pro život Apache Jestřebí hory. Vítězství z nejprestižnější trasy A naprosto suverénně získal Michal Kaněra z teamu GHOST.

Foto: Martin Půlpán

Článek

Pořadatelé dokázali do Jestřebích hor přilákat více než 550 bikerů a bikerek a dopřáli jim na výběr hned z několika tras vedoucích překrásnou nedotčenou krajinou a fantastické počasí navrch. Nejdelší 103 km dlouhá trasa A startovala již v 9:00. Po nočním dešti se vzduch krásně vyčistil a Jestřebí hory nabídly cyklistům příjemných 20 stupňů Celsia a slunce, což je pro dlouhý maraton ideální teplota.

Jako první dorazil do cíle osamocený Michal Kaněra z týmu GHOST v čase 4:08:41.2. Další jezdec se na úpickém náměstí objevil po dvou minutách a byl jím Roman Šťastný z týmu Rock Machine-Cyklomax. Přesně za další dvě minuty projel cílovou bránou Zdeněk Jílek (Erste Premier Petr Čech MTB).

Mezi 8 ženami, které se vydaly na těžkou dlouhou trasu, kralovala zcela přesvědčivě Kateřina Drhová z týmu Česká spořitelna Accolade. Pochvalu, ale zaslouží celý dámský oktet, který se nebál obrovské porce kilometrů a dojel do cíle. 

Příjemný závod v lůně zelené přírody doplnily dětské závody a speciální závod na elektrokolech. Místní náměstí zároveň ožilo festivalem Bujará Úpice, kdy se představilo hned několik kapel. Se svou exhibicí se předvedl třínásobný mistr světa v bike trialu Petr Kraus. Úpice po sedmi letech opět zažila skvělý cyklistický závod doplněný o notnou dávku večerní hudební zábavy. 

Reklama

Výběr článků

Načítám