Hlavní obsah

Manželé kradli na hodonínské patologii

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neobvyklou krádež vloupáním řešili o prvním prosincovém víkendu hodonínští policisté. Z právě rekonstruované patologie v areálu nemocnice zmizela vanička do sprchového koutu a úhlová bruska. Policisté z místního obvodního oddělení zjistili, že věci nabízel k prodeji manželský pár místních bezdomovců.

Foto: PČR

Ilustrační foto

Článek

"Po násilném překonání jednoho z oken se pachatelé dostali dovnitř a z objektu ukradli vaničku do sprchového koutu a z vypáčené skříně úhlovou brusku. Poškozením okna a odcizením věcí způsobili škodu téměř 5 tisíc korun," uvedl mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník

Dobrou osobní a místní znalostí se policistům podařilo zjistit, že věci nabízel k prodeji manželský pár místních bezdomovců. Pak už zbývalo jen zlodějský pár najít a vyslechnout.

"Kuriozitou je to, že muž přišel k výslechu v obuvi, ve které se dopustil i vloupání. Nepřímo nám tak nabídl srovnávací vzorek k zajištěné stopě, kterou zanechal na místě činu," dodal Zámečník s tím, že během výslechu se bezdomovci k vloupání přiznali. Sprchovou vaničku policisté nalezli pod mostním pilířem v okrajové části Hodonína a brusku ukrýval známý manželského páru. Oba zloději si vyslechli obvinění z trestného činu krádeže.

Reklama

Výběr článků

Načítám