Hlavní obsah

Mamma Mia!, natočení nového alba i pražská Lucerna, to je žhavá současnost Heleny Vondráčkové

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě úspěšná vystoupení v Bratislavě má za sebou Helena Vondráčková, která je i v těchto dnech v jednom kole. Čeká ji účinkování v muzikálu Mamma Mia!, dokončení nahrávky nového alba a řada koncertů včetně toho v pražské Lucerně, kde bude mít jako hosta Ewu Farnou.

Foto: produkce Mamma Mia!

Helena Vondráčková jako Donna, kterou ztvárňuje v muzikálu Mamma Mia!

Článek

Z Bratislavy se zpěvačka vracela s dobrou náladou. Měla velký úspěch a ovace, získala si publikum stejně jako slovenská média, která ocenila její um a šarm. 12. října zpěvačka vystoupila na narozeninovém koncertu Mariky Gombitové, 18. října byla jednou z  hvězd show, která připomněla padesát let od prvního ročníku kdysi prestižního festivalu Bratislavská lyra.

Zatímco v programu, na kterém oslavila slovenská zpěvačka Marika Gombitová šedesátiny, zazpívala Helena Vondráčková její písničku Šaty, na gala show Lyra 50 - Mám rozprávkový dom zazpívala dvě úspěšné písničky, s nimiž kdysi v Bratislavě zabodovala. Jednak to byl „stříbrný“ duet To se nikdo nedoví (v roce 1968 jej zpívala s Waldemarem Matuškou, teď posledně s operním pěvcem Miroslavem Dvorským), jednak písnička Malovaný džbánku, která v roce 1974 festival vyhrála (o tři roky později s ní „zbourala“ i polské Sopoty, kde získala cenu Grand Prix).

Spolu s Karlem Gottem, který na show Lyra 50 jako vítěz prvního ročníku festivalu v roce 1966 nemohl chybět a jemuž patřil závěr koncertu, byla jednou z největších hvězd. Její vystoupení sklidilo mimořádný úspěch u publika. Vedle toho vystoupila v několika televizních pořadech, kde musela vzpomínat nejen na roky, kdy na Lyře soutěžila, ale kde se jí ptali i na to, co připravuje na příští rok. V roce 2017 totiž zpěvačka oslaví neuvěřitelné sedmdesátiny.

Nejraději by prý neslavila nic, ale okolí ji k tomu přece jenom donutilo. Prozradila, že plánuje několik velkých koncertů a vedle toho i pětidiskové album u Supraphonu. V nejbližší době rozhodně nehodlá se zpíváním skončit, když říká: „Doufám, že poznám, až přijde čas odejít. Když funguje hlas, a to musím zaklepat, budu zpívat. Neumím si představit, že bych nic nedělala. Když skončím, určitě to nebude tak, že si lehnu do postele a budu čekat na smrt. To určitě ne. Mám ráda sport, ráda cestuju, mám krásný dům, jachtu, hausbót… Mám několik domácností i zahradu, takže mám stále co na práci…“

Zatím si na nedostatek práce ve své profesi Helena Vondráčková nemůže stěžovat. V pátek 4. listopadu ji čeká ještě jedno představení muzikálu Mamma Mia!, kde už rok září v roli Donny, ale také dokončuje novinkové album, které avizuje žánrové překvapení, a to moderní šanson. Do konce roku absolvuje ještě několik koncertů, 3. prosince vystoupí také na mega koncertu Rádia Čas v Ostravě.

A 18. prosince zazpívá za doprovodu kapely Charlie Band  v pražské Lucerně, kde se v roli hosta objeví mladá zpěvačka Ewa Farna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám