Hlavní obsah

Malý kluk v jiném světě, to je motokrosový talent Radek Větrovský

Novinky, Jitka Doubravová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čas plyne jako voda a mladý příbramský motokrosový talent oslavil další narozeniny. Dnes je Radkovi Větrovskému třináct let a jeho působení na poli motokrosu v nižší kategorii 65 kubíků je již minulostí. Mladý sportovec se rozkoukává mezi staršími, a jeho program je opravdu nabitý.

Foto: Jitka Doubravová

Radek Větrovský v závodním oblečení

Článek

Radek začátkem roku podepsal smlouvu s belgickým juniorským týmem KTM – Diga Junior racing team. Stal se tak nejmladším jezdcem, kterého kdy tento slavný tým angažoval. Pro mladého talenta je to obrovská prestiž, ale na druhou stranu i velký tlak a závazek vůči belgickému klubu, aby se zde udržel.

V úvodu jsme již zmínili, že Radek přešel do vyšší kategorie, tedy 85 kubíků. „Tento rok pro mě zřejmě nebude ve znamení zlatých medailí, ale naopak náročnou přípravou, abych ten příští rok, pohárové příčky opět obsazoval,” řekl mladý závodník.

Většinu času tráví na cestách

Když máte například malého fotbalistu, odtrénuje si co má, a každý den se vrací domu. To neplatí u profesionálního motokrosu. Doma tráví Radek maximálně tři dny v týdnu, z čehož polovinu tvoří škola, a druhou polovinu zase jen tréninky. Ty probíhají po všech možných místech v České republice i Evropy.

Každý čtvrtek či pátek odjíždí na české či evropské závody. Škole se věnují mladí závodníci mezi závody a po tréninkách, a to samostudiem. A nejde jen o naši zemi. Radek se například nedávno vrátil ze třítýdenního soustředění na Sardinii, kde se tvrdě připravoval na sezónu.

Jedním z nejbližších závodů, kterého ho čekají, je mistrovství světa v Rusku, nedaleko známého olympijského střediska Soči. Na prestižní závod jeden reprezentovat českou republiku v doprovodu svého trenéra Jana Froňka, i otce Radka Větrovského.

Radek je sportovec s velkým S. Zatímco jeho vrstevníci vysedávají převážně u počítačových her, on náročně trénuje, a úspěšně reprezentuje naši zemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám