Hlavní obsah

Malováním po zdi si třicátnice zpestřila cestu z diskotéky, hrozí ji rok vězení

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sprejerství není jen výsadou mladých, ale jak se přesvědčili policisté v sobotu 14. dubna i čtyřiatřicetiletá žena může cestou z diskotéky podlehnout kouzlu graffiti a pomalovat zeď domu.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

Pražští příslušníci pohotovostní motorizované jednotky se zrovna nacházeli v ulici Vaníčkova v Praze 6, když si všimli osoby, která se kolem třetí hodiny ranní pohybovala podivným způsobem kolem zdi domu.

Vyrazili se proto podívat, co u zdi postava ve tmě dělá. Našli umělce tvořícího své dílo - k jeho smůle to ale nebylo na místě, kde by toto dílo veřejnost přivítala.

Překvapení policisty čekalo, když zjistili, že oním sprejerem je čtyřiatřicetiletá žena. „Žena si tímto způsobem rozhodla zpestřit cestu z diskotéky a ke svému jednání se ještě na místě přiznala,“ dodal v neděli policejní mluvčí Tomáš Hulan. Ženě za uměleckou činnost na zdi domu nyní hrozí až jeden rok vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám