Hlavní obsah

Malované počasí zastihlo orientační běžce v Raduni u Opavy

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Orientační závod připravili na sobotu 17. března členové oddílu OB TJ Slezanu Opava. Běhalo se okolo zámečku Raduň, v zámecké zahradě a přilehlém lese.

Foto: Josef Zajíc

Start 15. ročníku Prvního jarního kufru 17.3.2012 Raduň

Článek

V krásném počasí se na start pod zámeček v obci Raduň dostavilo více než 85 závodníků. První zmínky o obci se objevují již v roce 1322. Nejprve zde byla postavena tvrz. Do dnešní podoby byl zámeček vystavěn v letech 1813 - 1822. Okolo jsou udržované rybníky a veřejnosti přístupný zámecký park.

Tratě připravil Karel Jurčák. Pro závodníky tratí A (5,1 km) a B (3,8 km) nachystal paměťový závod. Závodník se na startu podíval do výřezu mapy, zapamatoval si postup a bez mapy běžel k další kontrole. Tak pokračoval až do cíle. Pokud si nějaký úsek nezapamatoval , musel se vrátit k výchozímu bodu a běžet znovu. Všichni doběhli. Trať C (1,8 km) byla nenáročná, kopcovitá a závodníci měli s sebou mapu v měřítku 1:4000.

Vítězem kategorie A  se stal Miroslav Hadač s Opavy. Trať zaběhl v čase 38:37 minuty. Ženy tuto trať neběžely.

Trať B nejrychleji zdolali: Marek Rohl z Baníku Ostrava (41:35) a Daniela Slenářová z Opavy (43:08).

Trať C vyhrál Jiří Kabaja (29:29) a Helena Krčková (29:13), oba z Ostravy.

Po doběhu všech závodníků bylo v restauraci U splavu v obci Raduň slavnostní vyhlášení výsledků. Nejlepší obdrželi diplom 15. ročníku veřejného závodu První jarní kufr.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám