Hlavní obsah

Malostranskou besedu navštívilo vloni více než 50 tisíc návštěvníků

Novinky, Tomáš Kopečný

Pražská Malostranská beseda uspořádala v průběhu loňského roku celkem 482 kulturních akcí, které navštívilo 52 tisíc návštěvníků.

Foto: malostranská beseda
Článek

„Do celkového počtu akcí a návštěvnosti se započítaly veškeré kulturní akce pořádané na půdě Malostranské besedy – tedy v hudebním a divadelním klubu, podkrovní galerii a videokavárně Trick bar. Celkových 52 tisíc lidí je neuvěřitelné číslo, v průměru to dělá téměř 110 návštěvníků na akci. O tom, že loňský rok bude z hlediska divácké návštěvnosti patřit mezi ty úspěšnější, svědčil počet diváků v prvním čtvrtletí minulého roku. Jen v březnu jsme zaznamenali více než dvě desítky akcí, které byly beznadějně vyprodané. Dosažený výsledek je pro nás důvodem neusnout na vavřínech a také v roce letošním lákat do Malostranské besedy diváky na pestrý program, kde si každý přijde na své,“ hodnotí uplynulý rok šéf produkce Malostranské besedy David Pešek Dvořák.

O tom, že to v Malostranské besedě myslí s rozmanitou programovou nabídkou vážně, vypovídá seznam akcí na následující týdny. Do konce února si tu lze užít kupříkladu skupiny Jananas či Esence. Přesně po roce zavítá do Malostranské besedy slovenské a capella seskupení Fragile. V březnu se pak lze těšit na Vladimíra Mišíka či Jana Smigmatora.

Reklama

Výběr článků

Načítám