Hlavní obsah

Malostranská beseda ve spolupráci s Asistencí o. p. s. bude opět pomáhat lidem s postižením

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 15. dubna od 20 hodin proběhne v prostorách pražské Malostranské besedy Benefiční koncert pro Sofii. Pro mladou slečnu na mechanickém vozíku, které však nechybí velká síla a odhodlání, ale zároveň dívku, která pro samostatný život potřebuje 15 hodin asistence denně.

Foto: Asistence, o.p.s.
Článek

Malostranská beseda v Praze si pravidelně vyhrazuje prostor pomoci a vyjádření podpory osobám, jejichž životy zasáhlo vážné zdravotní postižení a jsou odkázáni na asistenci druhých. Ve spolupráci s obecně prospěšnou společností Asistencí to nejen dnešní Koncert pro Sofii, ale rovněž každoroční festival Děkujeme, pokračujeme!, který se koná v rámci Letňáku 2016 – Léta pro Pražany na Střeleckém ostrově. Letos akce proběhne už 26. května. 

„Jako v minulých ročnících proběhne i letos festival Děkujeme, pokračujeme. Hudební, divadelní a další zajímavé doprovodné akce jsou v podstatě poděkováním všem dobrovolníkům a asistentům u lidí s postižením, koordinátorům, konzultantům a všem lidem, kteří podporují práci Asistence a bojují společně za Prahu bez bariér,“ informoval šéf produkce Malostranské besedy a letní scény Letňák David Dvořák.

„I sebemenší pomoc lidem se zdravotním postižením je důležitá, proto rádi podporujeme charitativní akce a projekty, jejichž účel míří právě tímto směrem. Obzvlášť pak ty, za kterými stojí Asistence o. p. s., protože s ní máme jen dobré zkušenosti. V minulých letech jsme již několikrát spolupracovali, líbí se nám jejich akce a služby, které poskytují, a v neposlední řadě výsledky, jakých dosahují,“ dodal Dvořák.

Asistence o. p. s. je poskytovatelem sociálních služeb pro více než 250 lidí s tělesným a kombinovaným postižením v Praze. Zaměřuje se na osoby ve věku od 16 do 64 let, které v důsledku svého postižení potřebují pomoc druhé osoby. Konkrétně se jedná o osobní asistenci, podporu při přechodu ze škol do dalšího života a při hledání zaměstnání. Dlouhodobě se snaží odstraňovat bariéry ve veřejné dopravě.

Reklama

Výběr článků

Načítám