Hlavní obsah

Malostranská beseda patří na dva večery při svíčkách českému Franku Sinatrovi Janu Smigmatorovi

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do pražské Malostranské besedy zamířila na dva večery česká hvězda swingové scény Jan Smigmator. Se svou doprovodnou komorní formací Swinging Q v hudebním klubu na Malé Straně vystoupil poprvé včera večer. Repete je pak dnes od 20 hodin.

Foto: Malostranská beseda
Článek

Smigmator nabízí směs písní z vlastní tvorby doplněné o vybrané skladby světových swingových králů.

Jan Smigmator je v současné době hvězdou nejen české swingové scény. Jeho hlas, styl, frázování a láska k jazzu a swingu ho posouvají mezi přední interprety tohoto žánru v celé Evropě. Nejčastěji teď vystupuje se svým doprovodným Swinging Q, komorní formací, která je rovněž složena ze špiček české jazzové scény. Tvoří ji Vladimír Strnad (piano), Jan Greifoner (kontrabas), Ondřej Sluka (bicí nástroje) a Markéta Smejkalová (saxofony).

Jan Smigmator je jazzový a swingový zpěvák, který na hudební scéně 21. století s noblesou sobě vlastní ztělesňuje odkaz swingových králů, jakými byli například Frank Sinatra, Sammy Davis jr., Karel Hála nebo dodnes fantastický zpěvák Tony Bennett.

Již v době studií vystupoval v doprovodu předních českých jazzových muzikantů a orchestrů, nyní ho diváci mohou potkávat na koncertních pódiích v doprovodu například RTV Big Bandu Felixe Slováčka a Golden Big Bandu Petra Soviče nebo jako hosta Orchestru Karla Vlacha, Big Bandu Gustava Broma, B-Side Bandu a dalších těles. Na kontě má dvě sólová alba, z nichž druhé Time To Swing vyšlo na začátku letošního roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám