Hlavní obsah

Malenovické podhradí ovládne festival šermu a tance

Novinky, Michaela Mitáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zkřížené meče. Tak se jmenuje festival historického šermu a tance, který se uskuteční v sobotu 28. května v malenovickém podhradí ve Zlíně. Vyvrcholením akce bude ohňová show.

Foto: Jan Salač/www.berendal.cz

Šermíři ze skupiny historického šermu Berendal.

Článek

Přehlídka začne v 10.00. Během dne se na ní představí nejrůznější šermířské společnosti. Návštěvníci se mohou těšit například na skupiny šermířů říkající si Argyll, Berendal, Magna Mysteria, Novica, Taurus, Templári či Via nemesis. Nebudou chybět ani Rytíři hranaté židle či Rytíři Svatého grálu. Své umění předede i šermířská skupina Revertar nebo Opolskie Bractwo Rycerskie z Polska.

Malé i velké pobaví kejklíř Tomáš Křupala. Pro děti budou připraveny také soutěže. Během dne se uskuteční i přehlídka vojenské techniky z 1. a 2. světové války. Celý festival vyvrcholí večerní ohňovou show a rockotékou.

Akce je naplánována v areálu firmy VLW v malenovickém podhradí ve Zlíně. Vstupné pro dospělé je 100 korun, děti menší než meč mají vstup zdarma a ty vyšší zaplatí 50 korun. V případě nepříznivého počasi se program ruší. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám