Hlavní obsah

Malá profesionální divadla potěší v Havířově děti i dospělé

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedm profesionálních divadel a souborů z celé České republiky zavítá v sobotu 13. dubna opět do Havířova. Město hostí 22. ročník festivalu malých profesionálních divadel pro děti Miniteatro až do 21. dubna.

Foto: Město Havířov

Podrobný program

Článek

Do Havířova přijali pozvání divadelníci z Opavy, Plzně, Prahy, Havlíčkova Brodu, Brna a Bruntálu, kteří přivezou pro své diváky představení, která se v Havířově ještě nehrála.

Slavnostní zahájení je v sobotu odpoledne v 14.30 před Kulturním domem Petra Bezruče, kde pak bude divadelní festival v loutkovém sále celý týden probíhat.

Příští týden od pondělí do pátku jsou na každý den připravena dvě dopolední představení pro školy a školky, odpolední představení jsou od 16.00 hodin určena havířovské veřejnosti. Diváci a hlavně děti se mohou těšit například na pohádku O rozmařilé princezně, Princi Bajajovi, O strašně líném Honzovi, O ševci Kubovi a další.

Spoluorganizátorem Miniteatra Jiřího Tibitanzla je Městské kulturní středisko v Havířově. Permanentní vstupenka na sedm představení stojí 200 korun, vstupenka na školní představení stojí 30 a pro veřejnost 35 korun. Děti do dvou let mají vstup zdarma.

Reklama

Výběr článků

Načítám