Hlavní obsah

Majálesový týden odstartoval

Novinky, Karla Vaněčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na týden plný rozruchu v pondělí 20. dubna neváhali upozornit studenti místní univerzity a zároveň organizátoři první a největší jarní open air akce v Ústí nad Labem.

Foto: Karla Vaněčková

Plakát

Článek

Po vzoru velkých měst se inspirovali akcí větších rozměrů a v počtu téměř 50 osob hromadně “zamrzli” na ústeckém Mírovém náměstí, čímž šokovali a zároveň pobavili všechny právě kolemjdoucí. Tímto freezingem v pondělí odstartoval Majálesový týden.

Ústecký Majáles už přitom upoutal pozornost mnoha lidí již plakáty a celkově komplexní propagací, která byla minulý týden korunována vypuštěním video teaseru, neodrážejícího nic jiného, než letošní motto “ve dvou se to lépe táhne”. Stejně jako v minulých letech se k tématu váže páteční majálesový průvod, jehož účastníci mají vstup na festival zdarma.

Přijít se pobavit můžete znovu už ve čtvrtek. V městských sadech vás v rámci majálesových warm up parties čeká povyražení hudebního a divadelního rázu. Od 17:00 tu zahraje DJ Travis, po němž nám svoje představení naservíruje divadelní uskupení IMPRA a divadlo OJEBAD svou hru Cesta je cíl. Žít to bude i ve vysokoškolském klubu Cajk, kde se bude od 19:00 promítat dokument Back to the Roots a svůj party rockin pak rozbalí DJ`s Bounce Bounce! a Dead Sailor.

V samotný majálesový den, pátek 24. dubna, se brány ústeckého letního kina otevírají už ve 13:00. Vypsanou fixu, ATMO music, Jamese Cola a Huga Toxxxe s Dj Doemixxem, The Feud, UDG a Horkýže Slíže přinese hlavní pódium, s nímž souběžně pofrčí i menší UJEP underground stage, kde nebude nouze o alternativu. Pány tohoto prostoru budou Věc Makropulos, Crapfruit, Fresh out of the bus, Birds and the Wolves, Holden Caufield a Mucha. 

Nebyl by to Ústecký Majáles, kdyby nenabízel i něco víc. Na své si přijde kdekdo - v areálu se podíváte na jízdy v u-rampě, do těla si dáte v Hudy sportovní zóně, při fotbiliardu anebo jízdě na dvoukole. Půjde si tu ale zahrát i stolní fotbálek či se můžete rozptýlit např. při beerpongu, v game zóně či v čajovně. Zajímavou podívanou zaručuje graffiti jam, přehlídka mladých potetovaných dam ze Suicide Angels anebo večerní fire show a ohňostroj. O zábavu tak bude postaráno až do večerních 22 hodin, kdy se návštěvníci mohou přesunout na after party.

After party celý majálesový program s velkou parádou uzavře. Jako tradičně se přesuneme do hudebního klubu Domov, kde se vás o všechny poslední zbytky sil pokusí připravit energičtí Skywalker a po nich 3logit se svou světelnou show.

Do letního kina se všichni vejdeme, a proto si nemusíte lámat hlavu s předprodejem. Na místě se dovnitř dostanete za 300 Kč, studenti jen za 150 Kč. Chcete-li si ale něco ušetřit, dá se s předstihem pořídit už za 230 Kč a 100 Kč.

Informace o předprodejních místech i všechny další aktuality naleznete na Facebooku Ústeckého Majálesu a také na www.usteckymajales.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám