Hlavní obsah

Lyžovačka s Kamarádem

Novinky, Jiří Bulín

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DDM Kamarád Třemošná ukončil sérii nedělních výjezdů do Železné Rudy, které byly ve znamení lyžování a snowboardingu.

Foto: Jiří Bulín

Lyžovačka s KAMARÁDEM

Článek

První únorovou nedělí (6. 2.) skončila Lyžovačka s Kamarádem, která se konala pravidelně v neděli už od začátku ledna. DDM Kamarád tuto zimní akci pořádal již čtvrtým rokem.

Celkem možnosti naučit se jezdit na lyžích či snowboardu využilo 25 dětí, jeden student a pět dospělých. Výuka zimních radovánek probíhala na svahu Samoty v Železné Rudě pod vedením zkušených instruktorů.

V dopoledních hodinách děti opakovaly, co se naučily předešlý výcvik, a po polední pauze, kdy si odpočinuly a posilnily, následovala nová výuka. Při posledním výjezdu si již poměrně zdatní lyžaři a snowboarďáci zazávodili a předvedli své pokroky rodičům. U některých šlo skutečně o obrovské pokroky, protože 6 dětí stálo z kraje ledna na lyžích úplně poprvé.

Po absolvování kurzu obdržel každý osvědčení, diplom a medaili. Pro organizátory je velikou odměnou fakt, že si zúčastněné děti tento sport oblíbily, pronikly do jeho tajů a domů se vrátily zdravé a plné zážitků, takže se s mnohými příští rok určitě znovu shledáme.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám