Hlavní obsah

Lukáš Pavlásek představil v Ostravě své dvě knihy básní

Novinky, Josef Zajíc

Beseda a autogramiáda s umělcem, co píše básničky, hraje v divadle, vystupuje v pořadu Na stojáka a hraje v několika reklamách, byla v domě Knihcentra v Ostravě v pondělí 20. ledna zcela zaplněna diváky, kteří chtěli Lukáše Pavláska zhlédnout tak říkajíc "naživo".

Foto: Josef Zajíc

Lukáš Pavlásek alis Tydýt v Knihcentru v Ostravě. 20.1.2014

Článek

Lukáš Pavlásek (36) se narodil v Humpolci, ale celý život žije v Praze. Ti návštěvníci, kteří od besedy čekali, že bude tolik "srandy", až se budou za břicho popadat, mohli být zklamáni.

Lukáš Pavlásek zde především prezentoval své spisovatelské a textařské schopnosti, které dovede přetransponovat do komického vystoupení jedné osoby.

Komika daného okamžiku nespočívá v hihňání, kroucení a šklebení se, či používání vtipů napadající někoho jiného, ale právě v tom, že inteligentně, až s nevinnou dětskou tvářičkou, sdělí humorný text posluchačům. Tato forma a odvaha donést před lidi jen tu "svoji kůži na trh" je snad nejtěžší v oblasti umění. Pavlásek od roku 2005 natočil a předvedl něco přes 100 výstupů a scének. S hercem a režisérem Vojtou Kotkem natočili spoustu známých a veselých reklam.

Autor prezentovaných knížek básní pro děti a dospělé, kteří dětem ještě rozumí a nebo už zase rozumí, přečetl básničky s knihy Jestli počkáš trochu dýl, tak sem přijde krokodýl (vydáno 2012, nakladatelství Mladá fronta) a Prvotřídní blázni maj potíže s kázní (vydáno 2013, nakladatelství Mladá fronta). Všechny se líbily.

Následovala autogramiáda jeho knih i fotografií, které autor zájemcům věnoval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám