Hlavní obsah

Lukáš Langmajer moderoval se svým malým synkem křest kvasných nápojů

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O tom, že jablko nepadá daleko od stromu, jsme se mohli přesvědčit v pražské Svatováclavské vinici. V areálu Villa Richter zahájil Lukáš Langmajer, známý moderátor, herec a automobilový závodník křest sezónních kvasných nápojů. Vše se odehrálo 7. srpna.

Foto: foto-felli

Křest kvasných nápojů

Článek

Syn Mikuláš si takovou událost užíval s velkou pozorností a zdálo se, že ho výřečnost otce inspiruje, když se z náruče maminky Lucie Langmajerové doslova vrhl k mikrofonu. Spolu tak mohli oficiálně představit světově ojedinělý program, tedy čtyři měsíce kvasných nápojů pro zdraví.

Produkty ze sezónního ovoce jsou plné vitamínů a důležité výživy. „Výzkumy ukázaly, že lidské tělo dokáže mnohem lépe využívat a vstřebávat vitamíny a další cenné látky z kvasných nápojů než z nealkoholických šťáv. To znají například sloni a některé druhy ptáků, kteří s oblibou konzumují nakvašené ovoce, které jim dělá dobře hned dvakrát,“ komentuje ředitel vinařství Chateau Lednice Jindřich Sobota. Vyzval kmotry, aby pokřtili nejen kvasné nápoje, ale také unikátní patentované chladicí zařízení.

Kmotry byli MUDr. Ivana Němečková a Vlastimil Harapes, který pokřtil nápoj zvaný Bobulák, kvalitní chlazený částečně zkvašený hroznový mošt připravený z vyzrálých a vybraných hroznů z Evropské unie. „Proměnil jsem se v Baccha, boha vína, a neskrývám nadšení nad nápoji, které dodávají tělu tolik potřebnou vzpruhu a energii. Ve svém věku oceňuji zvlášť, že nemusím se následků bát, když dopřeji si lahodného moku,“ komentuje poezií sobě vlastní mistr baletu a aktuálně také hostující herec divadla Semafor.

Nejmladší kmotrou byla herečka Veronika Arichteva, která dorazila se svým manželem. Oba, jak nám prozradili, jsou milovníci dobrého vína a kvasné nápoje si oblíbili až mimořádně. Mladá herečka byla dotázána, zda zná nepsané statistiky o tom, kolik činí poměr konzumace na muže a na ženu. „Jestli je to podle hmotnosti, tak by měl u nás doma pít více manžel, ale obávám se, že mi kvasné nápoje natolik zachutnaly, že budu svému muži zdatně sekundovat! Višňák je úžasně osvěžující nápoj!“ Sama však byla kmotrou nápoje zvaného burčák. Ten bude letos v prodeji z vybraných odrůd po 15. září, proto měla Veronika ve své symbolické sklenici touto dobou ještě nezralé střapce hroznů.

Reklama

Výběr článků

Načítám