Hlavní obsah

Lučištník, který střílel ženě šípy do okna, skončil v policejní cele

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Střílením šípů z luku do okna chtěl o uplynulém víkendu ve Valašských Kloboukách zastrašit devatenáctiletý mladík o jedenáct let starší ženu. Naštěstí se nikomu nic nestalo a policisté lučištníka umístili do cely.

Foto: Policie ČR

Luk a šípy mladého lučištníka.

Článek

„Mladý muž se dopustil zřejmě přestupku proti občanskému soužití, když se o víkendu rozhodl zastrašit ženu z Valašských Klobouk. Vybral si způsob vskutku originální. Z dřevěného luku střílel v osm hodin večer do jejího okna šípy. Ve správním řízení mu hrozí několikatisícová pokuta,“ informovala v úterý 18. prosince policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Mladík nejprve házel do okna kamínky a žena proto zavolala na linku tísňového volání policie. Policisté ho usměrnili a muž odešel domů. Po pouhých třiceti minutách však hlídku policistů z Valašských Klobouk poslal operační důstojník na stejné místo znovu.

„Tentokrát žena oznámila, že zřejmě tentýž muž střílí do jejího okna šípy. Střelec, který později nadýchal 1,21 promile alkoholu, přiznal, že ji chtěl zastrašit. Vystřelil asi desetkrát, naštěstí nikomu neublížil ani nic nepoškodil. Důvodem měly být dřívější nevyřešené spory,“ sdělila mluvčí.

Policisté mladíka zajistili, převezli do policejní cely a po několika hodinách, kdy byl schopen si uvědomit důsledky svého jednání, ho propustili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám