Hlavní obsah

Lovci lebek dopadli šest let hledaného podvodníka

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Tak se vám to povedlo. Jste lepší než já a to jsem dost dobrej.“ Tato slova adresoval ve středu policistům z pardubické skupiny cíleného pátrání Roman K. Policisté šest let hledaného podvodníka zadrželi v Praze. Putoval do věznice v Hradci Králové, kde si odsedí čtyřletý trest.

Foto: PČR

Ilustrační foto

Článek

Na devětapadesátiletého Romana K. byl vydán Krajským soudem Ostrava příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody pro trestný čin podvodu již v únoru roku 2007, kdy byl pravomocně odsouzen ke čtyřem rokům odnětí svobody do věznice s dozorem. Málem tam putoval již v roce 2010, kdy se náhodně setkal s pražskými policisty. Aby ho nechytili, neváhal vyskočit z 3. patra domu. I přes utrpění zranění se mu podařilo utéct.

Lovci lebek se do pátrání po odsouzeném muži, jehož trvalým bydlištěm jsou Pardubice, dali v únoru 2012. Postupně získali poznatky k několika adresám, kde by se mohl zdržovat, nikde jej ale nenašli. Zlom nastal až letos v lednu, kdy je informace přivedli na pražskou adresu. Tam také podvodníka ve středu večer zadrželi.

"Muž byl policejní akcí dost zaskočen. Nalezli jsme u něj 19 SIM karet a 4 mobilní telefony, které využíval zejména k tomu, aby nebyla odhalena jeho identita. Policistům, kteří ho vypátrali, sdělil, že jsou lepší než on," popsala úsměvný konec velké honičky Jitka Vavřinová, tisková mluvčí pardubické policie.

Bezprostředně po zadržení byl Roman K. eskortován do Věznice v Hradci Králové k nástupu vyměřeného trestu.

Reklama

Výběr článků

Načítám