Hlavní obsah

Lochotínské letní kino nabízí filmy, hudbu a spoustu zábavy

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři lákavé filmy, koncerty, zajímavé dokumenty i zábavné odpoledne pro děti. To vše letos nabídne Lochotínské letní kino LOLEK.

Foto: ÚMO 1

Čtyři lákavé filmy, koncerty, zajímavé dokumenty i zábavné odpoledne pro děti. To vše letos nabídne Lochotínské letní kino LOLEK.

Článek

Lochotínské letní kino vítá diváky od středy 23. července do soboty 26. července v Centrálním parku na Lochotíně. Vstup na všechny "lolkovské" akce je zdarma.

LOLEK se na Lochotíně zabydlel už v roce 2008 a velký zájem ze strany návštěvníků udělal z letního promítání tradici.

„Lidé si letní kino velmi oblíbili, těší nás to a víme, že má cenu připravovat LOLKA každý rok znovu,” podotkl starosta Městského obvodu Plzeň 1 Miroslav Brabec.

Ve středu diváky rozesmála česká sci-fi komedie Probudím se včera. Na čtvrtek byl připravený strhující příběh z prostředí Formule 1 Rivalové, který v pátek vystřídá legendární film Quentina Tarantina Pulp Fiction: Historky z podsvětí. Sobotní dětský program ukončí rodinný snímek Můj přítel delfín. Začátek promítání hlavních filmů je vždy ve 21.30 hodin.

Návštěvníkům se ale vyplatí přijít výrazně dříve, LOLEK startuje každý den už v 19.00 hodin zajímavým koncertem. Na pódiu se vystřídají Janek Eret Trio, Michal Šindelář, Duo komáři a Jakub Kořínek s Katkou Misíkovou.

V sobotu 26. července bude program dokonce ještě bohatší. Už v 15.00 hodin vypukne Zábavné odpoledne pro děti, kdy si celé rodiny užijí soutěže, malování na obličej, tancování, divadlo a spoustu další zábavy.

Před hlavním filmem se bude vždy od 21.00 hodin promítat předfilm. „Jedná se o dokumenty ze života tady u nás v prvním plzeňském obvodě. Žáci Bolevecké základní školy natočili dokument o boleveckém rodákovi Ing. Bohuslavu Strejcovi, další snímek mapuje historii motocyklového a automobilového okruhu v Plzni, následující den mohou diváci shlédnout krátký film o Lochotínském parku a nakonec o výtvarné soutěži Zvony pro Bartoloměje,” přidal podrobnosti k předfilmům starosta Brabec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám