Hlavní obsah

Literární klub v Plzni oslavil 20 let činnosti

Novinky, Marek Velebný

Plzeňský Asonklub o. s. oslavil v pátek 18. března slavnostním večerem v Polanově síni knihovny města Plzně 20 let své existence.

Foto: Marek Velebný

Zleva Radka Prokopová, Helena Šlesingerová a Irena Velichová

Článek

V pátek 18. března se v Polanově síni knihovny města Plzně v ulici B. Smetany konal slavnostní večer věnovaný oslavě s připomenutím kulatého 20. výročí činnosti klubu mladých a nezavedených autorů při knihovně města Plzně - Asonklubu o. s.

Večer s názvem Na psaní musí být tři věci..., který začal po 18. hodině, uváděla ředitelka knihovny města Plzně Mgr. Helena Šlesingerová spolu s literátkou Radkou Prokopovou. Během akce vystoupilo celkem 12 autorů z Plzně, Starého Plzence, Stříbra, ale i Prahy s ukázkou své prozaické nebo poetické tvorby.

Představili se např. Tamara Kopřivová, Jiří Č. Ulrich, Daniel Mikeš, Jan Vavřička, Irena Velichová,  Ivo Fencl a další. Mluvené slovo svižně doplňoval hudebník Milan Benedikt Karpíšek se synem. Vyvrcholením večera bylo představení malé knížky Lucie Koutné s názvem Život je divadlo.

Helena Šlesingerová promluvila o historii a začátcích klubu a uvedla, že během 20 let Asonklub přivítal 434 regionálních autorů. Po křtu malé publikace Lucie Koutné se v předsálí Polanovy síně konala kuloárová diskuse spojená s malým občerstvením.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám