Hlavní obsah

Listopadové víkendy pro děti na zámku Mníšku

Novinky, Jana Digrinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během následujících víkendů bude zámek Mníšek pod Brdy nabízet oblíbené typy prohlídek pro rodiny s dětmi od 3 do 9 let. Provázet zámkem bude pohádková postava, která vypráví dětem tak, aby se jim u nás líbilo a hlavně je to bavilo.

Foto: Anna Čelouchová

V listopadu zámek Mníšek pod Brdy připravil program pro rodiny s dětmi každý víkend.

Článek

Prohlídka Cesta za pohádkou je prohlídka pátrací. Děti se na začátku promění v detektivy, kteří budou v každé komnatě hledat ukrytou českou pohádku.

„Pohádky se rozhodly zahrát si s dětmi na schovávanou. V každém pokoji se jedna schovala a nechala pro děti nápovědu, aby to neměly tak těžké,“ prozrazuje zástupkyně kastelánky Ivana Černá. „V místnostech zůstaly z pohádek předměty, podle kterých je děti uhodnou,“ dodává. Pokud víte, kam patří ošatka s čočkou, otrávené jablko, kouzelná dýmka nebo Pribináček, přijďte se svými znalostmi pochlubit!  

Prohlídka Putování za zámeckými skřítky vás zavede do světa domácích skřítků. Máme tu hodné, lumpačivé i škodolibé tvory. Každá místnost patří jednomu skřítkovi, kterého vám představíme.

Jeden je skřítek ochránce, jiný rozbíjí talíře a další třeba krade ponožky a hračky. Jeden bydlí v krbu, další v kredenci plné nádobí, jiný v knihovně a jeden dokonce v odpadkovém koši. Ten je nejzlejší ze všech. Podle jejich místa působnosti mají i svá originální jména. Seznámíme vás s diblíkem Zádveřníkem, skřítkem Kredencovníkem nebo plivníkem Krbovníkem. Poradíme vám, co si počít s takovými skřítky, pokud se k vám domů nastěhují!  

Podvečerní prohlídky s andělem a Bílou paní začínají od 16.00 hodin, a protože se už brzy stmívá, o romantiku nebude nouze. Na zámeckém mostě budou svítit louče a stejně tajemně se osvítí i nádvoří. A uvnitř zámku?

Tam se bude procházet se svíčkou v ruce Bílá paní. Na hradech chodí po cimbuří, u nás má nejraději prosklenou arkádovou chodbu. V zámecké kapli pak na vás čeká anděl, kterého poslal zakladatel zámku Servác. Ten všechny děti během prohlídky povýší do šlechtického stavu. Ze zámku tak budou odcházet místo dětí samé princezny a rytíři.

Na konci každé prohlídky pro děti rezervujte také naše Kouzelné sklepení plné pohádkových bytostí ze zámku i okolí. Kdo se nebojí pavouků a s odvahou projde kolem knihy hříchů, může se seznámit s čertem, ježibabou, princeznou a ostatními postavami. Prohlídky si raději rezervujte na tel. 318 590 261.  

Posedět při dobrém jídle si můžete nově také v Zámecké restauraci.

Program prohlídek:

Sobota 9. listopadu – Cesta za pohádkou a Kouzelné sklepení

Neděle 10. listopadu – Putování za zámeckými skřítky a Kouzelné sklepení   

Sobota 16. listopadu - Cesta za pohádkou a Kouzelné sklepení

Neděle 17. listopadu - Putování za zámeckými skřítky a Kouzelné sklepení  

Sobota 23. listopadu – Podvečerní prohlídky s andělem a Bílou paní              

Neděle 24. listopadu - Putování za zámeckými skřítky a Kouzelné sklepení  

Sobota 30. listopadu – Vánoční prohlídky – začíná první adventní víkend a při návštěvě svátečně vyzdobeného zámku uslyšíte prohlídky s vánoční tematikou

Výběr článků

Načítám