Hlavní obsah

Líska vydala publikaci o desetileté historii ekologického vzdělávání v regionu

Novinky, Michaela Mitáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Občanské sdružení Líska stála u zrodu publikace nazvané Environmentální vzdělávání, výchova a osvěta ve Zlínském kraji v letech 2001 – 2011. Brožura plná fotografií a dětských kreseb vyšla u příležitosti 10. výročí přijetí první strategie EVVO v kraji. Je neprodejná, volně ke stažení na webu.

Foto: archiv Líska - o.s. pro EVVO ve Zlínském kraji

Obálka nové publikace.

Článek

Na 22 stranách si lidé přečtou o významných momentech, které se ve vzdělávání v přírodě, o přírodě a pro přírodu udály. 

„Environmentální výchova, vzdělávání a osvěta je téma, které se musí stále častěji skloňovat ve všech pádech, hlavně v kolektivech dětí a mládeže, protože velmi záleží na tom, aby se právě oni přírody nebáli, oblíbili si ji a pochopili její hodnotu pro lidský život. Je důležité, aby se stali ochránci přírody a ne její zbytečnou zátěží,“ napsala v publikaci Milena Kovaříková, krajská radní zodpovědná za oblast zemědělství, životního prostředí a rozvoje venkova.

Na šesti stranách naleznou lidé informace o střediscích ekologické výchovy a ekoporadnách, nabídky jejich programů a odkazy na internetové stránky a kontakty. „V publikaci jsme připomněli také Cenu EVVO, kterou každoročně Líska uděluje. Všechny oceněné osobnosti totiž neodmyslitelně patří k desetileté historii a i díky nim má Zlínský kraj tolik rozmanitých podob environmentálního vzdělávání,“ zmínila předsedkyně Lísky Iva Koutná. Publikace obsahuje i Krajský kalendář nejzajímavějších akcí v roce 2012.

Publikace je neprodejná, je volně ke stažení na webových stránkách o. s. Líska

Reklama

Výběr článků

Načítám